"Miercuri – preşedintele României se va afla la Kiel, în Germania. Motivul prezenţei este faptul că va primi premiul 'Hermann Ehlers 2016'. Este un premiu care este acordat domnului preşedinte din partea fundaţiei cu acelaşi nume pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane", a declarat luni Dobrovolschi, citată de Agerpres, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni. 

Ea a arătat că fundaţia care îi acordă şefului statului premiul poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului german între 1950 – 1954 şi promovează educaţia civică în spiritul libertăţii şi democraţiei. 

"Este un premiu care a fost acordat de-a lungul timpului multor personalităţi de vârf din politică tocmai pentru că au promovat valorile libertăţii şi democraţiei", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui. 

Mădălina Dobrovolschi a adăugat că printre cei care au primit acest premiu se numără cancelarul german Helmut Kohl, în 2003, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în 2013.