Evenimentul Zilei > Sport > Klaus Iohannis o va decora pe Simona Halep, după succesul de răsunet de la Wimbledon
Klaus Iohannis o va decora pe Simona Halep, după succesul de răsunet de la Wimbledon

Klaus Iohannis o va decora pe Simona Halep, după succesul de răsunet de la Wimbledon

Klaus Iohannis o va decora pe Simona Halep cu cea mai înaltă distincție a statului român.

Succesul Simonei Halep de la Wimbledon va fi recompensat inclusiv de Administrația Prezidențială. Fostul lider mondial va fi decorat de către președintele României, Klaus Iohannis.

Performanța româncei a făcut înconjurul lumii. În acest context, ea va primi Ordinul Național „Steaua României” din partea președintelui.

„Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național ‘Steaua României’ în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep.

Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume.

Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior”, precizează Administrație Prezidențială printr-un comunicat de presă.

Simona Halep a câștigat cel de-al doilea turneu de Grand Slam din carieră, în fața Serenei Williams (6-2, 6-2). Meciul a durat doar 56 de minute.