Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, interviu pentru un cotidian birtanic: Multe lucruri trebuie să se schimbe în România
Klaus Iohannis, interviu pentru un cotidian birtanic: Multe lucruri trebuie să se schimbe în România

Klaus Iohannis, interviu pentru un cotidian birtanic: Multe lucruri trebuie să se schimbe în România

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a acordat un interviu publicaţiei britanice The Independent on Sunday în care a declarat că are în vedere o transformare a vieţii politice cât timp se va afla la putere, subliniind că "multe lucruri trebuie să se schimbe" în România.

"Klaus Iohannis, un conservator de 55 de ani, politician pro-Vest, are până acum doar experienţa conducerii unui oraş medieval din România. Lipsa sa de experienţă pe scena politică naţională s-a transformat într-un avantaj în faţa electoratului sătul de politicienii pe care îi vedeau angajaţi în certuri meschine şi injurioase, în timp ce rata de ocupare a forţei de muncă, producţia agricolă şi pensiile erau în declin", îl prezintă The Independent on Sunday.

"Alegerea mea a fost un şoc pentru analişi, chiar şi pentru susţinătorii mei, dar în mod special pentru politicienii din România", a declarat preşedintele ales, pentru publicaţia britanică.

Iohannis şi-a început cariera ca profesor de fizică, apoi a devenit primar al Sibiului, pe care l-a transformat într-o atracţie turistică, reducând aproape la zero rata şomajului, mai notează The Independent on Sunday. "Nu sunt un rebel, însă sunt un alt tip de politician. Cred că acesta este unul dintre principalele motive pentru care am primit un număr foarte mare de voturi", a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai declarat că plănuieşte să transforme politică, în mandatul tău. "Cred că am avut multe de arătat, prea multe dezbateri sărace şi nu destule soluţii. Multe lucruri trebuie să se schime", a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis depune duminică jurământul de învestitură, într-o ceremonie solemnă care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: