Klaus Iohannis a venit, duminică, la Timișoara, pentru a-și lansa candidatura la alegerile prezidențiale în fața a peste  4.000 de liberali din patru județe.

„Am început destul de bine. Ați văzut fețele lor la moțiune? Îngropăciune, nu alta. Da, așa pățește cine se ia de români, pierde. Dar, dragii mei, vă rog din suflet să nu greșiți, să nu subevaluați potențialul PSD, să nu-i subevaluați pe pesediști, PSD este în continuare un adversar foarte puternic, este adânc înșurubat în structurile statului. Dacă există stat paralel în România, atunci acesta este PSD, sunt atât de înșurubați și sunt în paralel cu interesele românilor”, a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis le-a atras atenția liberalilor că „războiul nu s-a terminat, luați aminte, urmează prezidențialele, localele și parlamentarele”, informează digi24.

„Avem un hop greu de trecut, pe voi vă așteaptă o perioadă foarte dificilă. Această perioadă va fi foarte dificilă fiindcă PSD este tot acolo, PSD are de departe cei mai mulți parlamentari, PSD controlează majoritatea județelor, are cei mai mulți primari. Da, veți guverna cu un guvern de tranziție, toți vă vor ataca. Și să nu credeți cumva că pesediștii vor ceda puterea ușor”, le-a explicat Iohannis liberalilor, spunând că se așteaptă la ”tot felul de piedici” și la „boicotarea guvernului”.

„Nu vor exista tăieri de pensii și salarii”, a subliniat Klaus Iohannis, pentru a dezminți zvonurile care îi îngrijorează atât de mult pe români.