Evenimentul Zilei > Actualitate > Kim Jong-un aruncă în luptă ARMELE sale SECRETE de DISTRUGERE în MASĂ. Beijingul e în extaz
Kim Jong-un aruncă în luptă ARMELE sale SECRETE de DISTRUGERE în MASĂ. Beijingul e în extaz

Kim Jong-un aruncă în luptă ARMELE sale SECRETE de DISTRUGERE în MASĂ. Beijingul e în extaz

Dictatorul de la Phenian a decis să trimită trupa sa de suflet Moranbong, din componenţa căreia fac parte mai multe tovarăşe nord-coreene tinere şi talentate, în China, la Beijing. Moranbong va susţine mai multe concerte pe parcursul week-endului în speranţa că relaţiile dintre cele două ţări comuniste se vor strânge şi mai mult în perspectiva unei imporante întâlniri de la vârful ONU, relatează CNN.

Consiliul de securitate al ONU va pune în discuţie repetatele încălcări ale drepturilor omnului în Coreea de Nord, teroarea regimului de la Phenian fiind adesea comparată cu atrocităţile comise de nazişti.

Activiştii speră să obţină trimiterea lui Kim în faţa Curţii Penale Internaţionale, în vreme ce Coreea de Nord speră evitare unei asemenea decizii mizând pe dreptul de veto al Chinei. Potrivit agenţiei de stat a Coreei de Nord, KCNA, Moranbong este o trupă de talie mondială care va susţine un concert extraordinar în onoarea extraordinarei relaţii de prietenie dintre cele două ţări. Se spune că această formaţie ar fi fost înfiinaţată de Kim personal. Membrele trupei spun despre fiorosul dictator nord-coreean că este o persoană “foarte caldă” cu un “zâmbet dulce”.

Relaţiile dintre Beijing şi Pyongyang au fost tensionate după venirea la putere a lui Kim Jong-un în 2011, dar în ultimele luni au apărut semnale în sensul unei posibile apropieri.