Evenimentul Zilei > International > Kim Jong-un a luat-o razna! A interzis blugii skinny și a aprobat noul model de tunsoare
Kim Jong-un a luat-o razna! A interzis blugii skinny și a aprobat noul model de tunsoare

Kim Jong-un a luat-o razna! A interzis blugii skinny și a aprobat noul model de tunsoare

Kim Jong-un a mai dat o lovitură capitalismului. A interzis blugii și muzica pop.

Pe busola lui Kim Jong-un nu mai există „petrecere în pijama”. De fapt, nu mai există nici o posibilitate de distracție. Într-o nouă campanie împotriva culturii occidentale, dictatorul nord-coreean a scos în afara legii blugii rupți și blugii skinny. Este o nouă încercarea de a întrerupe tendințele modei „decadente” în stil occidental, potrivit unui raport furnizat de presa britanică.

Tiranul nord-coreean a aprobat doar 15 tunsori oficiale „non-socialiste” – iar tunsoarea care lasă părul lung în spate nu este potrivit noilor standarde ale modei nord-coreene, potrivit The Daily Express.

De asemenea, el a ordonat declanșarea unei campanii bizare împotriva blugilor rupți, tricourilor cu slogan și piercing-urilor din nas și buze, potrivit presei, care citează ziarul Rondong Sinmun din Coreea de Nord.

Dictatorul Nebun se teme că tendințele culturale „exotice” în stil american ar putea influența tinerii și, în cele din urmă, ar duce la pierderea puterii sale. „Trebuie să fim atenți chiar și la cel mai mic semn al stilului de viață capitalist și să luptăm pentru a scăpa de el”, a scris Kim Jong-un într-un articol recent pentru cotidianul Rondong Sinmun.

„Istoria ne învață o lecție crucială: că o țară poate deveni vulnerabilă și, în cele din urmă, se poate prăbuși ca un baraj spulberat de ape, indiferent de puterea sa economică și de apărare, dacă nu ne ținem de propriul nostru stil de viață.”

Moda interzisă vine pe fondul unui șir de noi legi în Coreea de Nord, inclusiv o interzicere a tuturor tendințelor din muzică, inclusiv a muzicii trupelor K-pop din Coreea de Sud, pentru a opri influența culturii străine.