Evenimentul Zilei > Sport > Kievul lui Lucescu, doar remiză în turul cu Brugge: „Am făcut erori copilărești”
Kievul lui Lucescu, doar remiză în turul cu Brugge: „Am făcut erori copilărești”

Kievul lui Lucescu, doar remiză în turul cu Brugge: „Am făcut erori copilărești”

Lucescu senior şi Dinamo Kiev nu au reuşit să obţină decât o remiză în confruntarea de pe stadionul „Olimpiyskiy”, cu belgienii de la Club Brugge.

Trupa pregătită de Mircea Lucescu a deschis scorul prin mijlocaşul Vitaliy Buyalskyy (’62), dar bucuria ucrainienilor a durat mai puţin de cinci minute.

Fundaşul care a bifat trei apariţii în 2020, în puternica naţională a „diavolilor roşii”, Brandon Mechele, a profitat de o eroare a portarului Giorgi Bushchan, iar Mircea Lucescu rămâne cu un gust amar după acest egal.  „Obiectivul nostru a fost acela de a nu primi gol în meciul de acasă. Tocmai în momentul în care echipa juca un fotbal bun, am încasat însă un gol, în urma unei mari greşeli” a declarat cu regret longevivul antrenor originar din Bucureşti.

Mircea Lucescu, impresionat de atacantul Bas Dost

Deşi campioana Belgiei nu a strălucit pe faza de atac, Lucescu recunoaşte că flamanzii au arătat o mai bună pregătire fizică. Principalul de pe banca liderului din Ucraina a fost, de asemenea, plăcut impresionat de vârful de aproape doi metri al grupării lui Phillippe Clement, olandezul Bas Dost.

„Am întâlnit o formaţie care se vede că vine după şase – şapte meciuri şi are un ritm bun şi o energie competitivă mai mare, dar partida a fost una echilibrată. Oaspeţii nu prea au avut ocazii de a înscrie, însă ne-au pus sub presiune prin Dost, care e greu de marcat” a admis Lucescu.

Presingul belgienilor i-a sufocat pe ucrainieni

„Il Luce” nu a scăpat de ce s-a temut. Căpitanul Sergiy Sydorchuk şi ceilalţi coechipieri ai săi au făcut cu greu faţă presingului oaspeţilor de la Brugge şi au pierdut, de multe ori, bătălia de la centrul terenului. „Rezultatul final e conform situaţiei din teren. N-am avut curaj şi s-a observat că ne lipsesc meciurile importante. Din păcate, am abuzat de pasele lungi, iar belgienii au fost mai puternici decât noi. I-am oferit adversarului pase copilăreşti, în momentele în care era necesar să desfacem jocul” a sunat analiza celui care a debutat în cariera de antrenorat la Corvinul Hunedoara.