„Taxiul bomboană”

Taximetristul din Big Apple a decis să-și transforme mașina astfel încât să-i binedispună pe pasagerii săi, după ce fiul său în vârstă de doi ani a murit din cauza unei boli de inimă, în aprilie 2012. Încercând să iasă din depresie, după pierderea suferită, bărbatul a vrut să îi inspire și pe alții să fie optimiști.

În ultimii doi ani și jumătate, Khalid a condus pe străzile orașului nenumărați localnici și turiști, într-un mod cu totul original – le oferea dulciuri, multe dulciuri, și îi invita să cânte, întrun spectacol ad-hoc de karaoke, sub lumini de neon.

Distracția s-a oprit, însă, săptămâna trecută, când mașina pe care o conduce Khalid, Toyota Camry, s-a defectat. Mașina cu peste 345.000 de km la bord, cu ajutorul căreia bărbatul reușea să își câștige existența, a cedat, iar taximetristul încearcă acum, disperat, să găsească banii necesari pentru a-și cumpăra alta.

Din fericire, se pare că fanii săi nu l-au uitat și nu-l lasă la greu. În 5 septembrie, Khalid a creat un cont pe rețeaua numită GoFund- Me, pentru a strânge suma necesară cumpărării unui nou automobil. Speră să obțină 50.000 de dolari și a reușit, în prima săptămână, să câștige mai mult de 3.000. „Mi-e dor de mașina mea, pe care o numeam CandyCab (taxiul bomboană)”, a mărturisit Khalid pentru publicația The Huffington Post, într-un e-mail.

„Vreau să fac oamenii să zâmbească”

„Îmi place să-i fac pe oameni să zâmbească, să râdă, să cânte și să țipe. Toate astea mă fac fericit. Și simt că nu pot să trăiesc fără ele. Îmi lipsește ceva foarte aproape de inima mea”, scria bărbatul.

După ce i-a venit ideea năstrușnică legată de Candy Cab, bărbatul a folosit rețelele Facebook, Twitter și Instagram, pentru a-și face cunoscută inițiativa.

De când a anunțat că își suspendă activitatea, mai mulți fani și-au exprimat susținerea și recunoștința pentru serviciile oferite de Khalid și speranța că el se va întoarce cât mai repede pe străzile New York-ului.