Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor: Se pot discuta multe variante privind guvernarea dar acum majoritatea este stabilă
Kelemen Hunor: Se pot discuta multe variante privind guvernarea dar acum majoritatea este stabilă

Kelemen Hunor: Se pot discuta multe variante privind guvernarea dar acum majoritatea este stabilă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că o pauză pentru actualul Guvern nu ar însemna nicio tragedie pentru societatea românească, dar a subliniat că formarea unui nou guvern nu este o prioritate pentru formaţiunea pe care o conduce, în contextul în care actuala majoritate parlamentară este una stabilă.

"Nu avem o astfel de discuţie (n.r legată de formarea unui nou gurven) şi până când Guvernul actual are majoritate nici nu putem intra în astfel de speculaţii, nu vreau să intru în astfel de speculaţii. Pentru mine, mult mai important decât guvernarea este să ne pregătim pentru alegerile de anul viitor. Sigur că orice om din opoziţie consideră că, după o anumită perioadă, Guvernul, dacă rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor, trebuie să plece şi noi considerăm că în acest moment o pauză pentru actualul guvern nu ar însemna nicio tragedie pentru societatea românească, nici economic, nici politic, dar bineînţeles că doar prin mijloace democratice sau prin dispariţia susţinerii majoritare se poate întâmpla aşa ceva. În acest moment nu există premisele pentru o astfel de situaţie",  a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Liderul UDMR a punctat că dacă situaţia politică se va schimba, atunci "se pot discuta mai multe variante", dar consideră că acest lucru nu este o prioritate pentru Uniune, mai ales că actualul guvern "are o majoritate solidă, confortabilă în Parlament" şi a înţeles că aceasta nu se va schimba.

Kelemen a spus că mai există şi varianta demisia premierului, dar din câte a înţeles, "premierul nu consideră că ar exista o astfel de alternativă reală din partea lui'.

Întrebat dacă UDMR va discuta cu PNL despre o eventuală moţiune de cenzură, Kelemen Hunor a spus că "probabil în sesiunea din toamnă" vor avea loc astfel de discuţii, "pentru că în opoziţie este obligaţia ta să discuţi despre moţiunea de cenzură", dar a subliniat că aceste discuţii nu reprezintă o prioritate şi mai importante sunt discuţiile despre Codul Fiscal.