Kelemen Hunor a răspuns la articolele de presă şi la discuţii din spațiul public, unde foarte multă lume unde multă lume s-a mirat că UDMR a obținut mai multe voturi în diferite județe din țară, diferite de cele din Transilvania, unde este cunoscut că au succes.

„În ultima perioadă au apărut câteva chestiuni pe care e bine să le lămurim. E vorba de voturile obţinute în Vechiul Regat de către UDMR. Parcă noi în 30 de ani niciodată nu am fi primit niciun vot acolo. (…) Pe mine mă miră aceste lucruri. De 30 de ani, de fiecare dată, noi primim voturi în Vechiul Regat, mai mult sau mai puţin, şi lumea trebuie să ştie că avem organizaţii în multe judeţe. Avem în Bucureşti, avem în Bacău, acolo trăiesc comunităţi mai importante, avem în mai multe judeţe – Suceava, Constanţa, Galaţi, Vaslui, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi. Avem şi un deputat de Constanţa, am avut şi un deputat de Vâlcea, am avut deputat de Bucureşti mai demult şi de fiecare dată, şi la parlamentare, noi din aceste voturi adunate dincolo de Carpaţi, din Vechiul Regat, de obicei am obţinut mandat de deputat sau mandat de senator. Nu este o noutate, cei care se miră acum, bineînţeles, ori nu ştiau acest lucru, ori voiau să manipuleze opinia publică", a declarat președintele UDRM.

Liderul maghiarilor și-a mai exprimat nemulțumirea față de faptul că atunci când maghiarii îşi dau votul partidelor româneşti se vorbește ca despre un lucru firesc, iar atunci când se întâmplă invers, opinia publică spune că așa ceva este imoral.

„Eu am observat că atunci când voturile maghiarilor se duc către partide româneşti toată lumea consideră că este un lucru firesc – moral, politic, legal. Dar când eventual românii votează cu noi, toată lumea spune că este imoral, ilegal, că nu e bine. Adică nu înţeleg această abordare, care este foarte periculoasă. Nu vreau să o etichetez în niciun fel … Tot ei sunt cei care de obicei ne acuză că nu suntem deschişi către populaţia românească, că nu avem mesaje către populaţia românească şi că nu primim sprijin din partea românilor la diferite scrutinuri. Din acest punct de vedere, ceea ce am făcut noi – am avut mesaje, am încercat sa fim prezenţi în toate judeţele ţării, am pus responsabili în secţiile de votare”, a mai spus Kelemen Hunor.
 

 

Te-ar putea interesa și: