Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor: Înființarea partidelor cu trei membri nu e un pericol pentru UDMR, pentru societate, da
Kelemen Hunor: Înființarea partidelor cu trei membri nu e un pericol pentru UDMR, pentru societate, da

Kelemen Hunor: Înființarea partidelor cu trei membri nu e un pericol pentru UDMR, pentru societate, da

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor, a declarat că decizia Comisiei de cod electoral privind posibilitatea înfiinţării unui partid doar cu trei membri nu reprezintă un pericol pentru Uniune, în schimb ar putea avea efect negativ asupra societăţii româneşti.

"România tot timpul este, din acest punct de vedere, în extreme. Se aşază în extreme. 25.000 de semnături din 18 judeţe necesare pentru înfiinţarea unui partid era o extremă. Cealaltă extremă într-o ţară fără o tradiţie politică democratică, cum este în Marea Britanie spre exemplu, este să înfiinţezi fără nicio altă condiţie un partid cu trei membri. Deci, am impresia că noi nu reuşim să găsim calea de mijloc. (…) Pentru UDMR nu este un pericol, în schimb pentru societatea românească da. Nici votul uninominal nu era un pericol pentru UDMR şi noi am spus acest lucru, dar şi atunci populismul şi demagogia au învins. Şi acum spunem că dacă populismul şi demagogia vor învinge va fi rău pentru societatea românească, nu pentru UDMR", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Comisia pentru cod electoral a eliminat marţi criteriul teritorial existent în prezent în Legea partidelor politice, optând pentru posibilitatea ca un partid să poată fi înfiinţat doar de trei persoane.