Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor, anunț de ultimă oră: „Vom putea susține călătoriile pentru studenți”
Kelemen Hunor, anunț de ultimă oră: „Vom putea susține călătoriile pentru studenți”

Kelemen Hunor, anunț de ultimă oră: „Vom putea susține călătoriile pentru studenți”

Vicepremierul Kelemen Hunor a încercat să calmeze spiritele declarând că decizia de a elimina gratuitatea transportului feroviar pentru studenți nu a fost încă luată și că discuțiile pe această temă continuă.

Kelemen Hunor a vrut să calmeze spiritele după anunțul de miercuri făcut de premierul Florin Cîțu. Acesta a anunțat că studenții vor beneficia de o reducere de 50% pentru biletele de tren.

Declarația lui Kelemen Hunor

„Nu am încălcat o promisiune. În continuare, există o discuție la nivelul Ministerului Transporturilor și la Educație. Ordonanța de Urgență nu a fost adoptată ieri, a fost în prima lectură și mai este loc de discuții, în continuare”, a spus el la RFI, potrivit Mediafax.

„Sper că vom putea susține călătoriile pentru studenți și vom găsi banii, pentru că aici nu am văzut că ar fi vorba despre sume uriașe, pentru a asigura studenților să meargă de la domiciliul lor până la facultate, până la destinație și înapoi, în așa fel încât să nu îngrădim în nici un fel transportul. Deci a fost o primă lectură, la ministerele de resort se continuă discuția”, a precizat vicepremierul, Kelemen Hunor.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri o reducere de 50% la transportul feroviar pentru studenți și a spus că nu vede aici „un capăt de țară”, în contextul în care aproape nicio țară nu oferă gratuitate. Declarația a venit după ce președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că studenţii vor avea călătorii gratuite între localităţile de domiciliu şi cele în care învață.