Kanye West, în război cu o companie de articole sportive. Câți bani îi cere compania cântărețului

Kanye West, în război cu o companie de articole sportive. Câți bani îi cere compania cântărețului Sursa: Starstock | Dreamstime.com

Problemele par să nu se mai termine pentru celebrul Kanye West. Cântărețul spune că una dintre companiile care avea contract cu el vrea să îl dea în judecată și să îi ceară 250 de milioane de dolari.

Kanye West e foc de supărat după ce ar fi aflat că una dintre companiile care avea contract cu el vrea să îl dea în judecată. Suma pe care această companie ar cere-o de la artist ar fi de 250 de milioane de dolari. Conflictul dintre firmă și Kanye a izbucnit în momentul în care artistul a făcut declarații antisemite.

Asta deși colaborarea cu Adidas a dus la apariția liniei în care s-a colaborat a fost un real succes. „Primul model de pantofi  a fost lansat în februarie 2015. În 2020, Forbes a descris ascensiunea acestuia drept „una dintre marile povești de retail ale secolului”.

Parteneriatul lui Kanye a fost extrem de profitabil

Parteneriatul dintre companie și Kanye nu a fost doar foarte popular printre pasionații de sport și printre fanii lui West, a fost și incredibil de profitabil și pentru ambele părți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, linia a fost evaluată la între 3,2 și 4,7 miliarde de dolari de către banca de investiții UBS. Colaborarea dintre giganți reprezintă aproximativ 1 miliard de dolari până la 2 miliarde de dolari în vânzări anuale pentru compania în cauză.

Doar că ieșirile publice ale lui Kanye au pus stop acestei colaborări. „Se așteaptă ca acest lucru să aibă un impact negativ pe termen scurt de până la 250 de milioane de euro”. Spuneau atunci cei de la companie.

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 8: Kim Kardashian (L) and Kanye West arrive at the 57th Annual Grammy Awards at Staples Center on February 8, 2015 in Los Angeles, California. Credit: PGSK/MediaPunch Credit: MediaPunch/face to face - Germany, Austria, Switzerland, Eastern Europe, Australia, UK, USA, Taiwan, Singapore, China, Malaysia, Thailand, Sweden, Estonia, Latvia and Lithuania rights only -

Artistul a avut o ieșire nervoasă

Kanye a avut o ieșire publică zilele acestea legat de acest subiect. „Permiteți-mi să vă explic foarte clar, băieți, ce se întâmplă cu această companie. Nu numai că lansează culori false care nu sunt aprobate, ci mă dau în judecată pentru 250 de milioane de dolari.

Și nici nu mă plătesc pentru acești pantofi”, a spus Kanye. Ba mai mult artistul îi încurajează pe fanii lui să nu mai cumpere din stocul rămas din linia cu pricina. Compania nici nu a confirmat nici nu a infirmat afirmațiile lui Kanye până acum.