Evenimentul Zilei > Sport > Juvhel Tsoumou revine în Liga I: „A fost o decizie uşoară”
Juvhel Tsoumou revine în Liga I: „A fost o decizie uşoară”

Juvhel Tsoumou revine în Liga I: „A fost o decizie uşoară”

Fostul atacant al grupării patronate de Gigi Becali, FCSB, congolezul Juvhel Tsoumou, revine în Liga I.

Juvhel Tsoumou, în vârstă de 30 de ani a bătut ieri, palma cu Viitorul Constanţa. Juvhel Tsoumou a semnat un contract valabil pentru o perioadă de cinci luni, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

După experienţa mai puţin fericită trăită la divizionara secundă chineză Shenyang Urban FC, pentru care a evoluat doar într-o singură partidă oficială, Tsoumou se declară încântat de revederea cu fotbalul românesc.  

„Am ales să evoluez pentru Viitorul deoarece practică un fotbal ofensiv. Îmi place strategia acestui club şi, de asemenea, antrenorul echipei. Pentru mine, a fost o decizie uşoară să revin în România. Fotbalul românesc poate fi atractiv. Îmi place această ligă şi am avut o experienţă bună de două sezoane, aici” explică vârful născut la Brazzaville motivele care l-au determinat să accepta încheierea unui angajament cu formaţia pregătită de Mircea Rednic. 

Încântat de colaborarea cu Hagi şi Popescu

Tsoumou recunoaşte că a fost atras şi de posibilitatea de a colabora cu Gică Hagi şi Gică Popescu, oamenii care conduc destinele trupei de la malul mării. „Dacă nu ştii nimic despre Gică Hagi şi Gică Popescu, atunci cred că trebuie să-ţi schimbi cariera. Sunt doi jucători legendari, care au scris istorie nu numai pentru România, ci şi pentru fotbalul mondial. Toată lumea ştie cine este Hagi. A fost un Zidane al României” a mai adăugat fotbalistul cu dublă cetăţenie, congoleză şi germană. 

Chiar dacă recunoaşte că alb – albaştrii se confruntă cu o situaţie delicată în clasament, jucătorul care a debutat în Liga I, pentru sibienii de la Hermannstadt are speranţe că dobrogenii îşi vor reveni rapid. „Îi cunosc pe cei mai mulţi jucători ai Viitorului. Obiectivul meu este să ajut echipa să înceapă să câştige meciuri. Vom luat jocurile pas cu pas şi vom încerca să ne impunem în fiecare partidă” a spus, cu convingere, Tsoumou.