Elena Udrea îşi continuă turul electoral, ocazie folosită de candidata PMP pentru a-şi promova proiectele pe care le-a realizat din funcţia de ministru. Aflată în Brăila, preşedinta PMP a dat şi un semnal în ceea ce priveşte cazul PSD-istului Bunea Stancu, despre care a declarat că Justiţia trebuie să meargă până la capăt. Victor Ponta s-a deplasat, din nou, în Republica Moldova, unde va întreprinde acţiuni comune cu omologul său, Iurie Leancă. Premierul român şi cel moldovean par a se susţine reciproc în alegerile prezidenţiale din România, respectiv cele parlamentare care urmează să aibă loc în Rep. Moldova.

Iohannis stă într-un apartament central, de nabab, şi plăteşte chirie de periferie. Nu mai este un secret pentru nimeni că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, este un candidat scump la vorbă. În spaţiul public a apărut un nou scandal, de data aceasta referitor la apartamentul de lux în care locuieşte Iohannis atunci când se află prin Capitală. Astfel, candidatul ACL are la dispoziţia sa un apartament de 240 de metri în cartierul Primăverii, pentru care PNL plăteşte o chirie de 500 de euro pe lună. Acest scandal vine în contextul în care, zilele acestea, presa a relatat că acelaşi Iohannis se deplasează cu o limuzină BMW de lux, cu şofer, dată printr-un contract de comodat  de către Michael Schmidt, cel care controlează grupul Automobile Bavaria şi care este de altfel prieten cu Iohannis.

Coincidenţa face ca apartamentul în care locuieşte în Bucureşti să aparţină aceluiaşi Schmidt, dealer-ul BMW amic cu primarul Sibiului. Suma plătită pe lună pentru închirierea acestui imobil ar fi suficientă pentru un apartament la dimensiuni infinit mai reduse în periferia Bucureşiului, chiriile pentru un spaţiu similar, în zona Primăverii, depăşind pe site-urile specializate suma de 2.500-3.000 de euro. Klaus Iohannis refuză să comenteze subiectul. Aflat într-o vizită în judeţul Prahova, în Ploieşti, Breaza și Urlați, candidatul ACL a decis ca interzicerea accesului presei la aceste acţiuni de campanie. Strategia staff-ului de campanie al lui Iohannis poate fi pusă pe seama acestui nou scandal pe care candidatul ACL refuză să îl explice.

Udrea continuă turneul electoral în ţară. Aflată în Brăila, într-o vizită electorală, Elena Udrea a transmis un mesaj de susţinere pentru agricultori, acuzând Guvernul că nu ajută suficient de mult producătorii locali. Aceasta a susţinut că agricultura este o zonă cheie pentru strategia economică a României, iar dacă va câştiga alegerile prezidenţiale va insista pe reindustrializarea României şi transformarea ţării noastre într-un nou "grânar al Europei". Referindu-se la Gh. Bunea Stancu, baronul de Brăila, candidata PMP a susţinut că acesta „trebuie să răspundă în fața legii. Cât am fost ministru am lucrat cu toți primarii, președinții de consilii județene, indiferent de culoarea politică, dacă au avut proiecte pentru oameni. Asta nu înseamnă că dacă cineva greșește, indiferent de partid, nu înseamnă că nu trebuie să răspundă doar pentru că a facut lucruri sau a pus în practică proiecte”. În mediul online, Elena Udrea a prezentat, din nou, proiectele pe care le-a făcut în judeţul Brăila, cât timp a ocupat funcţia de ministru.

Ponta se duce, din nou, în Republica Moldova. Victor Ponta pare că se sprijină foarte mult pe voturile pe care le va primi la prezidenţiale din partea cetăţenilor din Rep. Moldova. Altfel nu se explică faptul că premierul a avut, din nou, o vizită comună cu omologul său, Iurie Leancă, de data aceasta în Cahul. În programul lui Victor Ponta se regăsesc o vizită de şantier la construcția noului sediu al Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” şi o grădiniţă modernizată cu fonduri alocate de Guvernul României. De asemenea, Ponta va dona 100 de microbuze școlare, 35 Dacia Duster și 3 autocare Guvernului de la Chişinău. Rămâne de văzut dacă toate aceste acţiuni cu un evident interes electoral atât pentru Ponta, cât şi pentru Leancă, vor da rezultate şi la urne, în contextul în care în perioada următoare Rep. Moldova va organiza alegeri parlamentare, iar pe 2 noiembrie românii vor fi chemaţi să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale.