Dintre toţi aceştia, pe Klaus Iohannis îl aşteaptă o decizie definitivă, din partea ICCJ, privind acuzele de incompatibilitate care i-au fost aduse de ANI. Lupta dintre Victor Ponta şi Elena Udrea se transferă spre mediul online. Preşedintele PSD şi-a lansat pe site-ul personal viziunea de preşedinte, iar preşedinta PMP a lansat site-ul romaniafrumoasa.ro, platformă pe care sunt enumerate toate proiectele pe care Elena Udrea le-a realizat din funcţia de ministru. Raportat la toţi candidaţii, Ponta şi Udrea îşi împart, de altfel, şi primele două locuri în impactul şi calitatea comunicării pe Facebook, fiind urmaţi de Klaus Iohannis.

Iohannis faţă în faţă cu decizia finală a Justiţiei – este sau nu INCOMPATIBIL? În 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis, se află în stare de incompatibilitate. Iohannis a avut calitatea de primar al Sibiului şi, în paralel, cea de reprezentant al municipiului în AGA S.C. Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale. După o decizie a Curţii de Apel Alba Iulia, care a anulat raportul ANI, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit primul termen pentru mâine, 25 septembrie, urmând să dea o decizie definitivă. „Am toată încrederea în justiţia din România, iar orice decizie a justiţiei trebuie respectată”, a declarat Iohannis cu privire la întregul subiect.

În trecut, Klaus Iohannis a afirmat, referindu-se la dosarul ANI, că „nu a intrat bine” în PNL, că ANI „şi-a amintit” de el şi „iar a găsit o speţă de incompatibilitate”. Primarul din Sibiu a menţionat că a mai fost găsit incompatibil de agenţie în 2009, după ce anunţase că susţine candidatura lui Mircea Geoană. „Puteţi să trageţi dumneavoastră concluziile, dacă e o coincidenţă sau mai mult”, a conchis la acea dată Iohannis.

Victor Ponta şi-a lansat online viziunea de preşedinte. Marea Unire a românilor – acesta este conceptul central din programul prezidenţial al lui Victor Ponta, postat marţi pe site-ul www.victorponta.ro. Viziunea de preşedinte a lui Victor Ponta insistă pe promovarea dezvoltării României, propune o serie de obiective, inclusiv reforme economice​care urmăresc consolidarea fiscală, întărirea statului de drept şi dezvoltarea unei societăţi echitabile. În ceea ce priveşte zona economică, Ponta asumă o creştere economică de 3% anual pentru România, cotă unică pentru firme şi intrare în zona euro peste 5 ani, în 2019.

Elena Udrea lansează România Frumoasă – o platformă online care prezintă proiectele sustinute de aceasta ca ministru. „Va invit sa il vizitati si sa vedeti acolo fapte, cifre clare si proiecte concrete sustinute de mine pentru fiecare judet in parte. Spre deosebire de altii, eu am demonstrat deja ca pot. Vreau sa construiesc in continuare Romania Frumoasa, cu ajutorul Dumneavoastra!”, este mesajul postat de Elena Udrea pentru a-şi promova platforma de campanie, www.romaniafrumoasa.ro. Preşedinta PMP enumeră, astfel, proiectele pe care le-a realizat în domenii precum sport, turism, urbanism sau sprijinirea tinerilor.

Astfel, lupta dintre Victor Ponta şi Elena Udrea se mută în mediul online, acolo unde, conform unei analize Mediafax, cei doi împart podiumul celor mai populari candidaţi la prezidenţiale cu Klaus Iohannis, clasat pe locul 3. În săptămâna 15-21 septembrie, pagina de Facebook a lui Victor Ponta a depăşit pragul de 500.000 de fani, iar cea a Elenei Udrea 200.000 de fani. Klaus Iohannis are şi el sprijinul a aprox. 160.000 de fani pe Facebook. Până în ziua alegerilor, bătălia electorală se dă pe Internet, miza fiind aprecierile şi distribuirile pe care candidaţii le primesc din partea propriilor susţinători. Dacă un like pe Facebook ar echivala cu un vot, se poate spune că Ponta şi Udrea pornesc în luptă cu un avans de peste 500.000, respectiv 200.000 de voturi din partea internauţilor.