Evenimentul Zilei > Social > Julio Iglesias: Dan Spătaru va rămâne mereu în sufletul meu
Julio Iglesias: Dan Spătaru va rămâne mereu în sufletul meu

Julio Iglesias: Dan Spătaru va rămâne mereu în sufletul meu

Julio Iglesias a declarat, într-un interviu pentru Libertatea, că Dan Spătaru va rămâne mereu în sufletul său, cu „șarmul și piesele lui de dragoste”. În aceasta vară, Julio Iglesias va avea încă trei concerte în România, după cele 13 show-uri pe care le-a susținut până acum.

“În 1969, asta ca să vedeţi de când vizitez România, am cântat pe scena de la Braşov, la Festivalul Cerbul de Aur, melodia «Ale tale», a regretatului Dan Spătaru. Mi-aduc aminte ce frig a fost în acea seară… Eu, un spaniol, neobişnuit cu iernile de la voi… Dan Spătaru, cu şarmul şi cu piesele lui de dragoste, va rămâne mereu în sufletul meu”, a mărturisit Julio Iglesias, pentru Libertatea.

La capitolul artiști români pe care îi admiră, artistul spaniol a declarat că o admiră pe soprana Angela Gheorghiu, al cărei nume a făcut înconjurul lumii, dar o apreciază în mod deosebit şi pe Monica Anghel, care de altfel a cântat în deschidere unuia din concertele sale.

„M-a uluit vocea Monicăi. Nu pot să uit cât voi trăi numărul ei artistic consumat înaintea recitalului meu din urmă cu câţiva ani… Despre Angela Gheorghiu… ce să vă mai spun? O cunoaşte o Europă întreagă. Nu-i de mirare că vă mândriţi cu asemenea oameni”, a spus Julio Iglesias.

În cadrul interviului acordat ziarului Libertatea, Iglesias a mai vorbit despre frumuseţea româncelor, despre soţia lui, despre nemărginita sa dragoste pentru muzică, dar şi despre cei opt copii şi doi nepoţi. El a dezvăluit că vacanţele îl plictisesc, iar singul loc în care se simte cu adevărat bine este pe scenă.

Julio Iglesias va concerta pe 19 iulie Summerland Mamaia, iar a doua zi, pe 20 iulie, Iglesias îi aşteaptă pe gălăţeni pe Stadionul Siderurgistul. Ultimul concert estival din turneul lui Julio Iglesias se va desfăşura la Bucureşti, pe 22 iulie, la Sala Palatului.