Evenimentul Zilei > Sport > VEȘTI URIAȘE pentru sportul românesc. Cozmin Gușă: „București va fi capitala judo-ului mondial”
VEȘTI URIAȘE pentru sportul românesc. Cozmin Gușă: „București va fi capitala judo-ului mondial”

VEȘTI URIAȘE pentru sportul românesc. Cozmin Gușă: „București va fi capitala judo-ului mondial”

România va fi gazda Europa League și Champions League la judo, ambele competiții urmând să fie organizate la Sala Polivalentă din București, în perioada 7-9 decembrie.

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo a apreciat că bucureștiu, timp de trei zile va deveni capitala judo-ului mondial. 

„E mare bucuria, evenimentul este unghiular. Marchează şi o premieră: pentru prima dată în istoria judo-ului european, cele două mari finale, Europa League, respectiv Champions League, acolo unde se bat cele mai puternice cluburi europene de judo sunt găzduite de aceeaşi ţară, mai precis la noi, sunt găzduite de Bucureşti. Partenerul Federaţiei Europene de Judo şi a Federaţiei Române de Judo este Bucureştiul. Le mulţumesc celor din primărie, pentru că au acceptat acest parteneriat în sport, care ne va face pentru cel puţin 3 zile capitala judo-ului mondial şi a tuturor oamenilor interesaţi de sportul de performanţă. Judo-ul este în prim-planul sporturilor mondiale şi vom atrage atenţia şi simpatia întregii planetei jurnalistice, referitor la sport. Este un moment bun pentru noi, pe care vreau să-l fructificăm, aducând cât mai mulţi oameni, şi telespectatori, şi spectatori, şi oameni de decizie, care atunci când vor vedea nivelul de performanţă şi felul în care se exprimă cele mai mari cluburi europene la nivelul sportului, entuziasmul oficialilor, al oamenilor politici, de cultură care vor fi prezenţi la Bucureşti, vor înţelege cât de importantă este performanţa în sport pentru spiritul unei naţiuni. Bucureştenii vor oferi întregii ţări această posibilitate şi noi vom oferi bucureştenilor posibilitatea ca în decembrie să urmărească nişte lupte fantastice, aceste competiţii pe echipe grupează foarte multă pasiune, dorinţă, mizele sunt mari, premiile în bani sunt foarte mari şi atunci vor fi adevărate războaie pe tatami", a declarat Guşă la Realitatea TV.

Președintele FR Judo a mai precizat că astfel de evenimente sunt foarte importante pentru sportul românesc și pentru țara noastră, având rolul de a ne întări poziția în sportul mondial și de a fortifica spiritul unei națiuni. 

„Pot să vă dau un exemplu: doar în ultimul weekend, Bulgaria a găzduit şi găzduieşte Campionatele Europene de Judo juniori şi Campionatele Mondiale de Canotaj. Nu mai vorbesc de Ungaria sau de alte ţări, a căror factori de decizie au înţeles mult mai repede ce înseamnă pentru naţiunea lor, pentru spiritul naţiunii, dar mai ales pentru brandul de ţară găzduirea acestor competiţii de anvergură. Vom începe să ne organizăm, vor fi personalităţi importante din zona puterii mondiale, din zona puterii în sport, vedete, foşti campioni olimpici care vor fi invitaţi la Bucureşti. Va fi o sărbătoare a sportului, a judo-ului, în principal, dar a sportului, în general", a mai spus Cozmin Guşă.