Un localnic a filmat momente în care se pot vedea chinurile prin care trece un cortegiu funerar pe un drum din satul Avrămești, conform estnews.ro.

Sicriul pus într-o căruță alunecă prin noroaie. Aşa decurge operaţiunea de transport. Imagini incredibile par rupte din Evul Mediu.

Înregistrarea făcută la 16 februarie a readus în prim-plan o realitate dură existentă în zonă. Mai multe drumuri din Avrămești sunt în aceeaşi situaţie.

Primarul comunei Voinești, Aurelian Miller, vede altfel lucrurile:  “Acolo e un drum desfundat din cauză că e făcut pentru acces la o exploatare forestieră. Și din cauza utilajelor care circulă pe acolo s-a stricat. După ce se termină de exploatat parchetul acela de pădure, o să-l refacă la loc, că avem înțelegere cu cei de la Silvic. Iar restul drumurilor nu este așa cum ați văzut dumneavoastră pe ăla. Avem alocate fonduri de la bugetul local pentru reparare drumuri în Avrămești, dar să vină primăvara ca să putem lucra. Știți că veniturile încasate anual în comună sunt de patru miliarde de lei vechi, iar noi la investiții avem nevoie de 11 miliarde de lei vechi? Iar ca să prindem fonduri europene, din păcate e greu pentru că cu greu îndeplinim punctajul minim cerut pentru a accesa așa ceva.”