Editura Evenimentul si Capital

România 4 you. Județul pensiilor internaționale

Mii de pensionari din județul Arad continuă să muncească FOTO: LIBERTATEA
Autor: | | 0 Comentarii | 1202 Vizualizari

În județ sunt, în total, 109.366 de pensionari, din care 7.744 sunt agricultori. Interesant este faptul că un număr destul de mare de pensii sunt de tip internațional.

Asta implică un volum mare de corespondență cu instituțiile de asigurări sociale din străinătate.

Cei mai mulți pensionari „străini”, în Germania

„La acest moment, Casa Județeană de Pensii (CJP) Arad asigură plata pentru un număr de 2.913 beneficiari de pensii comunitare, din care 2.244 sunt stabiliți în Germania, 312 în Ungaria și 124 în Austria.

În anul 2015, corespondența cu instituțiile de asigurări sociale din străinătate însumează un număr de 2.992 de formulare, cereri sau documente de pensii“, a precizat, pentru Evenimentul zilei, Angelica Mihail, director al Direcției de Comunicare și Relații Publice, de la Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). O altă caracteristică a județului Arad o reprezintă numărul mare de pensionari care continuă să muncească.


România 4 you. Finul lui Băsescu domină unul din cele mai bogate județe

România 4 you. Guvernul PSD a tăiat banii de centură


„Dezvoltarea economică susținută, înființarea a noi locuri de muncă și o rată a șomajului redusă permit persoanelor pensionate săși continue activitatea sau să fie reangajate. Astfel, în anul 2015, în Arad au fost înregistrare 1.792 de cereri de recalculare a drepturilor de pensie prin valorificarea perioadelor lucrate după pensionare“, a explicat Angelica Mihail.

Din totalul de pensionari din județ, 80.768 sunt retrași din activitate la limita de vârstă și 13.211 - cu diverse grade de invaliditate. De asemenea, pensii de urmaș primesc 12.061 de persoane.Rata șomajului, mică și constantă

La sfârşitul lunii august 2015, în evidenţele Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad figurau 5.264 de șomeri, din care 2.567 - femei.


România 4 you. Finul lui Băsescu domină unul din cele mai bogate județe

România 4 you. Guvernul PSD a tăiat banii de centură


„Stocul şomerilor a scăzut faţă de luna precedentă cu 11 persoane. Din total, doar 1.937 sunt indemnizaţi. Rata șomajului aferentă lunii august este de 2,42%, la fel ca luna precedentă“, a declarat Marinel Henteş, director executiv AJOFM Arad.

Decizia Guvernului care va INFURIA MILIOANE de romani! Ordonanta TOCMAI a fost aprobata!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Romania 4 YOU

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI