Mirco Ronzani, de 39 de ani din Lugo Vicentino, în timp de traversa strada cu amanta, Arianna Gottardo este lovit de o maşină. A murit la puţin după incident. În procesul care a urmat la tribunalul din Vicenza, în cauza pentru omor stradal, judecătorul a admis dreptul la rambursarea cheltuielilor legale şi a admis despăgubiri în urma decesului atât pentru soţia victimei, de care bărbatul nu era despărţit, cât şi pentru amantă. În sala de judecată s-au prezentat amândouă cerând bani de la societatea de asigurare a automobilistului care a săvârşit omorul (800.000 de euro soţia şi 200.000 amanta), notează Huffpost.

Automobilistul a negociat situaţia sa împreună cu avocatul şi judecătorul, beneficiind de o condamnare de un an cu suspendare, dar va trebui să achite cheltuielile legale din proces. În timp ce cererea soţiei a fost admisă imediat, aceea a amantei a creat adevărate polemici având în vedere că, potrivit avocaţilor văduvei, nu existau probe că cei doi avuseseră o relaţie stabilă. Apărătorul amantei a demonstrat însă prin înregistrări telefonice, a apelat la memoria computerului şi la înscrisuri pentru a demonstra ce aveau o relaţie de cel puţin 7-8 luni şi aveau în proiect să trăiască împreună şi să se căsătorească.

Tribunalul a mai stabilit ulterior ca automobilistul să plătească celtuielile de judecată atât soţiei cât şi amantei. ''Şi de ce să nu despăgubească şi mama, bunica şi vecina de casă'', se întreabă cu ironie oamenii pe reţelele de socilaizare care contestă decizia.