Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorul CSM Horațius Dumbravă: Apariția în presă a documentelor cu ștampila Parchetului documentelor cu ștampila Parchetului ÎNCALCĂ legea. Sancțiunea merge până la EXCLUDEREA din magistratură
Judecătorul CSM Horațius Dumbravă: Apariția în presă a documentelor cu ștampila Parchetului  documentelor cu ștampila Parchetului ÎNCALCĂ legea. Sancțiunea merge până la EXCLUDEREA din magistratură

Judecătorul CSM Horațius Dumbravă: Apariția în presă a documentelor cu ștampila Parchetului documentelor cu ștampila Parchetului ÎNCALCĂ legea. Sancțiunea merge până la EXCLUDEREA din magistratură

Inspecția Judiciară este foarte atentă pentru unde și cum ies în presă date din dosarele în curs de anchetare ale DNA, susține judecătorul Horațius Dumbravă, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Judecătorul CSM a precizat, la TVR, că Inspecția judiciară a cerut de mai multe ori explicații de la Parchetul General, în privinţa documentelor cu ștampila Parchetului care au apărut în mass-media. Procurorii au explicat că sursele din care provin aceste informații sunt diverse, de la rechizitoriul făcut public de DNA, la concluziile din fața instanței sau din partea avocaților celor implicați, relateză ştiripesurse.ro.

Judecătorul Horațius Dumbravă le-a transmis procurorilor că apariția în presă a unor documente care poartă ștampila Parchetului reprezintă o încălcare a legii, iar sancţiunile ajung până la exluderea din magistratură.

”În cazul în care vom vedea în presă documente cu ștampila Parchetului care le-a elaborat, asta este încălcare a legii (…) Sancțiunea poate merge de la o mustrare disciplinară până la excluderea din magistratură”, a spus Horaţius Dumbravă, la TVR.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.