Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorul din “Grădinița Groazei”, recuzat de avocați. CSM-ul îl cercetează disciplinar
Judecătorul din “Grădinița Groazei”, recuzat de avocați. CSM-ul îl cercetează disciplinar

Judecătorul din “Grădinița Groazei”, recuzat de avocați. CSM-ul îl cercetează disciplinar

Avocații părinților minorilor maltratați în grădinița Micul Regat din Constanța l-au recuzat, astăzi, pe judecătorul Bogdan Alexandru Arhip, magistratul fiind cercetat disciplinar, la sesizarea apărării, de CSM, motivând că dacă va continua să judece în dosarul Grădinița Groazei, imparțialitatea lui ar fi afectată. Ședința de judecată s-a suspendat, săptămâna viitoare conducerea Judecătoriei Constanța va decide dacă acceptă, sau nu, recuzarea.

Este a patra cerere de recuzare a judecătorului Bogdan Alexandru Arhip, cunoscut deja pentru “ambiția” de a-i aduce la audieri pe minorii maltratați de educatoarele din “Grădinița Groazei”. La începutul ședinței de judecată, magistratul a fost informat că jandarmii nu i-au găsit acasă, dimineața la ora 6,00, nici pe copii, nici pe părinți. Pentru că nu s-a abținut, având în vedere că este cercetat disciplinar de CSM, avocații părinților au cerut judecătorului Bogdan Arhip, pe rând, recuzarea.

Avocatul  Marius Mocanu a spus, la final, că judecătorul ar fi trebuit să se abțină de la a mai judeca dosarul. “Nu a înțeles să se prevaleze de dispozițiile art. 66 CPP.  Este opțiunea dânsului, motiv pentru care am formulat această cerere de recuzare întemeiată pe acest motiv nou”, a declarat Marius Mocanu. Din punctul lui de vedere, “imparțialitatea judecătorului este în mod cert, clar, afectată, întrucât acțiunea disciplinară a CSM are exact anumite abateri disciplinare constatate ca fiind săvârșite în derularea procedurilor judiciare în acest dosar”.

Judecătorul Bogdan Alexandru Arhip, mai puțin vocal decât de obicei, a anunțat că cererea de recuzare va fi depusă la conducerea Judecătoriei, urmând să se stabilească un complet care va soluționa solicitarea avocaților. Și a suspendat ședința. “Pe cale de consecință, de această dată, nu s-a mai dispus nici un fel de măsură, respectiv emiterea de mandate de aducere sau alte chestiuni”, explicat avocatul Marius Mocanu. În cazul în care care se va admite cererea de recuzare, dosarul va fi înaintat, spre soluționare, unui alt judecător care va stabili următorul termen de judecată în dosar.

Alexandru Niță, avocatul unei educatoare, inculpată în dosarul “Grădinița Groazei”, susține însa că, deși judecătorul este cercetat de CSM, acesta beneficiază, ca orice om, de prezumpția de nevinovăție. El crede că prin cererile repetate de recuzare a judecătorului Bogdan Alexandru Arhip “se întâmplă o exagerare” și s-ar dori de fapt “o tergiversare a judecării dosarului”. Mai mult, pentru că CSM nu a dat nici un verdict, el a sugerat ca judecătorul să-și caute și el dreptatea în Justiție. ”Poate că nu ar fi rău să ia în calcul sesizarea Parchetului pentru obstrucționarea Justiției. Să se facă cercetări”, a spus avocatul Alexandru Niță.

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: