Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorul a fost nemilos. Moartea unei românce în Republica Dominicană a fost răzbunată
Judecătorul a fost nemilos. Moartea unei românce în Republica Dominicană a fost răzbunată

Judecătorul a fost nemilos. Moartea unei românce în Republica Dominicană a fost răzbunată

Un tribunal din Republica Dominicană a decis să îl condamne pe un bărbat la 20 de ani de închisoare, după ce a ucis o tânără de origine română.

Judecătorul a fost nemilos. Andreea Celea a plecat cu iubitul ei, un spaniol, în Republica Dominicană. Cei doi s-au cazat la un hotel de lux dintr-o stațiunea de pe rivieră. După câteva zile s-a produs și tragedia, Andreea a căzut de la etajul opt al hotelului.

La anchetă, Gabriel Villanueva le-a spus polițiștilor că iubita lui s-a aruncat de la etajul opt, și că aceasta s-ar fi sinucis.

Procurorii din Republica Dominicană au avut dubii serioase în ceea ce privește declarația lui Villanueva și au cerut efectuarea unei autopsii. Medicul legist a opinat că tânăra din România a fost ucisă și nu s-a sinucis așa cum a spus iubitul acesteia.

A fost arestat. Judecătorul a fost nemilos.

Pe baza raportului medico legal, Villanueva a fost arestat preventiv. La proces, medicul legist i-a explicat judecătorului că pe brațele și gâtul tinerei au fost găsite urme care atestă că aceasta s-a luptat înainte să fie aruncată de la etajul opt.

”În mod cert vorbim despre răni căpătate în luptă, când s-a apărat. Este exclusă varianta unei sinucideri, aici avem o crimă”, a declarat medicul legist Cambero. Acesta a mai explicat că picioarele victimei nu erau fracturata, așa cum se întâmplă în cazul persoanelor care se aruncă intenționat e la înălțime. În aceste cazuri, victimele încearcă să se salveze și să atenueze căzătura folosindu-se de picioare. Din acest motiv, picioarele persoanelor sinucigașe sunt fracturate.

Un alt expert a Poliției Naționale a spus la proces că una dintre camerele de supraveghere a surprins exact momentul căderii de la înâlțime.

Un terorist psihic

Gabriel Villanueva a fost descris de procurori ca un om gelos și periculos. Acesta își teroriza iubita cu un comportament departe de a unui om normal. Procurorii au prezentat, în timp procesului, mai multe înregistrări din care rezultă că Andreea Celea se plângea că iubitul ei este un om violent dar și foarte periculos. Tânăra îi explica unei apropiate cum era urmărită de Villanueva, care făcea foarte des crize de gelozie.

Cei doi au avut o relație de doi ani și opt luni. În această perioada, părinții tinerei au intervenit de mai multe ori pentru a-și scăpa fiica din mâinile psihopatului. Potrivit familiei Celea, Villanueva o bătea des pe Andreea Celea și a primit chiar un ordin de restricție, care îi interzicea să se apropie de tânără.