Judecătoarea Anamaria Trancă a dispus pedepse grele în dosarul ANRP, condamnându-i pe fostul șef ANI Horia Georgescu și pe avocata Ingrid Mocanu la câte 4 ani închisoare cu executare, iar pe fostul deputat PNL Theodor Niculescu la 9 ani închisoare cu executare, toți trei primind condamnările în calitate de foști funcționari ANRP. Trancă, însă, nu a constatat vreun prejudiciu. Mai mult, într-o speță similară, cea în care vizată este Alina Bica, Înalta Curte a dispus achitari pe linie pentru funcționarii ANRP.

 

Existența plicului a fost descoperită de avocata Ingrid Mocanu în dosarul disciplinar al judecătoarei Trancă deschis în urmă unei plângeri făcute chiar de Ingrid Mocanu. Dosarul se află în momentul de față în instanța, după ce avocata Mocanu a atacat solutiai Inspecției Judiciare care a spălat-o că la carte pe Trancă.

Mențiunea despre plicul secret primit de Anamaria Trancă, ascuns inculpaților pe care îi judecă, se regăsește în fișa Ecris a dosarului ANRP. Astfel, la secțiunea “Documente în dosar” pe lângă rechizitoriu, adrese și procese verbale apare și un “plic lipit (secret)”. Concret, în fișa dosarului se precizează: “primit 1 plic lipit (secret) – predat la Complet la ora 10,10”. Plicul a ajuns la Curtea de Apel București în dată de 27 mai 2015, când inculpații se aflau în arest, iar emitentul este Înalta Curte de Casație și Justiție. Practic, plicul a venit de la ICCJ la CAB după ce în 26 mai 2015 (deci cu o zi înainte că plicul să fie înregistrat la Curtea de Apel) Înalta Curte își declinase competență pe dosar în favoarea Curții de Apel București. Ceea ce înseamnă că inițial plicul secret fusese adresat judecătorilor de la ICCJ, informează luju.ro.