Evenimentul Zilei > Actualitate > Afacerea lui Nicușor Dan. 740.000 euro pentru un autobuz? Gabriela Firea a găsit dovezile
Afacerea lui Nicușor Dan. 740.000 euro pentru un autobuz? Gabriela Firea a găsit dovezile

Afacerea lui Nicușor Dan. 740.000 euro pentru un autobuz? Gabriela Firea a găsit dovezile

USR-PLUS se scaldă în bani, iar fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a răbufnit. Prețurile noilor autobuze electrice care se doresc a fi achiziționate sunt mult prea exagerate, acuză politiciana PSD. Guvernanții useriști sădesc groaza peste tot, a sugerat fostul edil al municipiului București.

Gabriela Firea a răbufnit. Nicușor Dan vrea să cumpere autobuze electrice lungi de 12 metri, cu 740.000 de euro bucata, acuză fostul primar al Capitalei. Asta în timp ce în municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc a dat 570.000 de euro pentru astfel de mijloace de transport. În trei ani de zile, prețurile explodează…

Gabriela Firea îi arată „colții” lui Nicușor Dan

„Noul primar din Bucureşti vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric, lung de 12 metri! Nimeni nu pare deranjat! Sau scandalizat!

Ministerul Dezvoltării tocmai a cumpărat 56 de autobuze electrice, lungi de 18 METRI, cu aproape 750.000 de euro bucata, produse în Turcia, dar nimeni nu mai țipă! Da, din Turcia! Nu din Germania, Austria, Franța etc! La Timișoara și Brașov acum sunt primari de la USR+ și totul e bine…

Oare așa va fi și la București? Oricum, în viziunea noului primarului general, un autobuz MAI SCURT cu 6 metri trebuie să fie MAI IEFTIN CU DOAR 10.000 de euro.

În mandatul meu, s-a încercat de două ori achiziția a 100 de autobuze electrice pentru 14 trasee din Capitală. S-au prezentat ofertanți din Turcia, China, Germania și România. Ofertele fie nu au respectat caietul de sarcini, fie prețul a fost mult peste valoare estimată. Noi ofeream aproape 570.000 de euro pentru un astfel de autobuz, preț stabilit printr-un studiu de oportunitate făcut cu specialiști BERD.

Ce s-a întâmplat la Cluj-Napoca. „Da! E totul public și verificabil!”

Știți cât a plătit în 2019 Municipiul Cluj-Napoca pentru un autobuz electric de 12 metri? Puțin peste 570.000 de euro! Da, pentru celebrele autobuze mov. E totul public și verificabil!

În doar trei ani, autobuzele electrice de pe piață s-au scumpit cu 180.000 de euro? Se scumpesc și acestea din pix și vorbe, așa cum este intenția și cu tramvaiele produse la Arad?

Trecând peste toate calomniile care mi-au fost aduse în mandat, cum ar fi arătat transportul în comun din Capitală dacă nu s-ar fi cumpărat cele 400 de autobuze EURO 6, „turcismele” turcoaz? Sau dacă nu ar fi fost achiziționate cele 130 de autobuze hybrid Mercedes, cele verzi?

Acum, nu doar că se cumpără mai scump, dar se şi scot de pe traseu autobuze, atât din Bucureşti, cât şi din Ilfov, astfel încât călătorii circulă mai greu, stau mai mult în staţii şi suportă aglomeraţie. Din rău în mai rău, asta aduc primarii şi consilierii USR şi PNL în Bucureşti!”, a scris Gabriela Firea, fost primar al București, vineri, pe pagina de Facebook.