Evenimentul Zilei > Actualitate > Jucător misterios, cumpărat de Manchester United
Jucător misterios, cumpărat de Manchester United

Jucător misterios, cumpărat de Manchester United

Formaţia britanică Manchester United a cheltuit aproape 10 milioane de euro pentru achiziţionarea unui atacant aproape necunoscut în vârstă de 20 de ani. Tiago Manuel Dias Correia, cunoscut sub numele de "Bebe", a mai evoluat doar în liga a treia portugheză, la Estela Amadora.

În această vară, atacanul fusese cumpărat de Vitoria de Guimaraes, însă, la fel ca Nani sau Cristiano Ronaldo, Bebe i-a atras atenţia lui Sir Alex Ferguson, care a decis să îl aducă imediat pe Old Trafford. Bebe nu are o poveste obişnuită, el petrecându-şi copilăria într-un orfelinat, în oraşul său natal, Cacem, aflat la periferia capitalei Lisabona.

A jucat pentru CAIS, o oranizaţie responsabilă cu echipa naţională a Portugaliei pentru oamenii fără adăpost, unde a fost remarcat de reprezentaţii clubului Estrela Amadora. El a jucat 26 de meciuri pentru Estrela, în liga a treia din Portugalia, pentru care a reuşit să marcheze de patru ori.

Pentru Manchester United, mutarea lui Bebe este cea de-a treia a verii, clubul de pe Old Trafford transferându-i în această vară şi pe Chris Smalling, fostul fundaş al lui Fulham, dar şi pe atacantul mexican al lui Chivas de Guadalajara, Javier Hernandez. Bebe va avea mult de tras pentru a prinde un loc în prima echipă a "diavolilor", în lotul vice-campioanei Angliei fiind atacanţi cu renume, precum Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Michael Owen sau Federico Macheda.