Greşeala a fost descoperită după patru zile, dar a durat mult timp până a fost rezolvată problema. Conform zch.ro, Ramona Florean a născut pe 2 iunie 2011, la 30 de minute după altă femeie, care a adus pe lume tot o fetiţă.

Asistentele au încurcat bebeluşii, mama a observat că fetiţa adusă în salon nu seamănă cu aceea pe care a văzut-o în primele clipe după naştere.

Asistentele au asigurat-o că nu poate fi vorba despre vreo încurcătură, dar cea care fusese de serviciu în ziua naşterii, a lămurit situaţia: a spus că fetiţa adusă Ramonei Florean avea o pată roşie pe picior.

Situaţia a degenerat, iar asistentele i-au reproşat femeii că dacă ar fi fost mamă adevărată simţea de la început că nu este copilul ei. Altfel, cealaltă femeie o acuza că ar fi pus la cale un schimb, pentru că fetiţa ei este bolnavă.

Testele ADN au stabilit adevărul, dar Ramona Florean a suferit o depresie profundă şi a avut nevoie de luni de terapie. A urmat procesul cu spitalul, iar femeia a obţinut despăgubiri de 25.000 de euro. Spitalul a atacat hotărârea şi Tribunalul Neamţ a stabilit un alt cuantum al despăgubirilor: 50.000 de lei, bani pe care-i va achita o companie de asigurări.