Jeff Bezos şi Elon Musk au fost depăşiţi. Din Franţa este cel mai bogat om din lume.  Bernard Arnault are 72 de ani şi deţine o avere de 186,3 miliarde de dolari conform Forbes. Fondator și CEO al LVMH (n.r. – Louis Vuitton Moët Hennessy), francezul l-a depăşit cu 300 milioane de dolari pe rivalul american.

Interesant este că averea magnatului din Franța a crescut datorită pandemiei de Covid-19. „Crizele ne fac mai puternici”, declara acesta la sfârșitul lunii aprilie 2020. În acest context, pe locul 3 în topul miliardarilor este Elon Musk, cu 147.3 miliarde dolari. Din martie 2020 până în prezent, averea lui Arnault a crescut de la 76 miliarde în la 186.3. Este o creştere de peste 110 de miliarde de dolari în 14 luni de pandemie.

LVMH mai deţine Fendi, Christian Dior şi Givenchy şi a crescut cu 0.4% în primele ore de tranzacționare. Grupul şi-a plasat capitalizarea de piață la 320 miliarde de dolari, iar pachetul personal al lui Arnault a fost majoat cu peste 600 de milioane de dolari. Cine s-ar fi gândit că în plină pandemie, oamenii vor cumpăra atât de multe produse de lux? Nu toţi oameni, desigur, ci mai ales cei din China, principala piaţă care i-a mărit averea miliardarului francez.

Bernard Arnault

Jeff Bezos şi Elon Musk au fost depăşiţi

Analistului Jefferies Flavio Cereda a dezvăluit că LVMH a înregistrat venituri de 17 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021, în creștere cu 32% față de aceeași perioadă din 2020, datorită clienţilor asiatici. Între 18 martie 2020-24 mai 2021, a crescut şi valoarea netă a celui care este considerat rivalul lui Bernard Arnault. În prim-plan apare François Pinault, al cărui grup Kering deține mărcile de lux Saint Laurent, Alexander McQueen și Gucci.

Averea lui Pinault a crescut de la 27 miliarde dolari la 55,1 miliarde dolari. În ceea ce priveşte o altă casă de modă exclusivistă, Chanel (controlată frații Alain Wertheimer și Gerard Wertheimer, nepoții fondatorului Pierre Wertheimer), trebuie spus că valorează 35 miliarde dolari.

În 2020, Chanel valora 17 miliarde dolari în La rândul ei, Francoise Bettencourt Meyers, nepoata fondatorului L’Oréal, a savurat s o creștere de aproape 40 de miliarde de dolari în pandemie, averea acesteia ajungând la 87,8 miliarde de dolari.

Jeff Bezos