Evenimentul Zilei > Actualitate > Japonia PREZINTĂ versiunea prototipului SUPREM (S) a trenului GLONŢ. VIDEO în articol
Japonia PREZINTĂ  versiunea prototipului SUPREM (S) a trenului GLONŢ. VIDEO în articol

Japonia PREZINTĂ versiunea prototipului SUPREM (S) a trenului GLONŢ. VIDEO în articol

Japonia a dezvăluit o versiune a prototipului Suprem (S), a trenului glonț Shinkansen care arată un profil al botului mai ascuțit, o aerodinamică perfectă, prize de putere pentru fiecare scaun, rafturi de bagaje luminoase, confort ridicat, design impecabil.

Potrivit publicației japoneze Asahi, trenurile din seria N700S urmează să ruleze până în 2020, pe linia Tokaido Shinkansen, care se desfășoară între Tokyo și Shin-Osaka. Trenurile sunt plcate cu iniţiala  "S", care înseamnă Supreme, iar testările vor începe în această lună.

Scaunele au fost, de asemenea, modernizate cu o nouă țesătură și capacitatea de a crea cu încă 15% mai mult spațiu pentru picioare (cel puțin pentru cei care cumpără bilete la clasa întâi). Scaunele conțin acum prize de curent pentru fiecare pasager, luminează automat suportul pentru bagaje la fiecare pas, ajutând pasagerii să-și găsească lucrurile.

Trenul este capabil să găzduiască un total de 1.323 pasageri. După cum titrează ziarul "Railway Gazette", botul trenului a fost reproiectat pentru a avea un profil "mai ascuţit" care  va îmbunătăți fluxul de aer și va reduce efectul sonor al brațului în timp ce trenul se deplasează prin tuneluri. Trenul Suprem va putea atinge  285 km / h pe linia Tokaido Shinkansen și la 300 km / h pe linia Sanyo Shinkansen.

Director general adjunct al diviziei de operațiuni Shinkansen a JR Tokai, a declarat: "Am creat un tren care să simbolizeze o nouă eră pentru linia Tokaido Shinkansen".

Sursa: theverge.com