Din primele investigații reiese că hoții au pătruns în clădire printr-o ușă din spate. Hoții nu au luat chiar toți banii găsiți, o sumă considerabilă rămânând în urmă, cel mai probabil după ce aceștia s-au speriat și au fugit.

Polițiștii de la Investigații Criminale încearcă să găsească indicii pe imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă.

„La data de 16 septembrie a.c., polițiștii timișeni au fost sesizați prin intermediul unui apel de urgență 112 cu privire la faptul ca, la Casa de Pensii din Timișoara a avut loc un furt. Persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție, iar din interior lipsesc sume de bani. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la sediul instituției, unde în prezent efectuează cercetarea la fața locului. Continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Anchetatorii cred că atacul a fost dat la pont. Hoții au știut, cel mai probabil, că peste weekend a rămas o sumă însemnată de bani în clădire, iar imobilul nu are pază permanentă.

Atacatorii au pătruns și în camera serverelor, unde au distrus untitățile care stocheaza imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video. Totuși, polițiștii vor analiza imaginile de supraveghere, atât din clădire cât și din zonă.

Pentru că polițiștii să poată face cercetările, angajații Casei de Pensii au fost trimiși acasă până la orele prânzului.

Vom reveni cu amănunte.