Ironia face ca presupusa iubită a preşedintelui francez să interpreteze o femeie cu prenumele fostei prime doamne a Franţei, Valérie Trierweiler.Dacă va obţine premiul Cesar pentru rolul secundar din pelicula Quai d’Orsay,Julie Gayet, în vârstă de 41 de ani, va bifa primul trofeu din carieră. Ca o coincidenţă, pe lista celor nominalizate la prmiul Cesar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, alături de Julie Gayet, se numără şi mama fostei prime doamne a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy. Marisa Borini, în vârstă de 83 de ani, a fost nominalizată pentru performanţa ei din "Un Château en Italie", un film cu puternice nuanţe autobiografice, regizat de o altă fiică, Valeria Bruni-Tedeschi.

După izbucnirea scandalului legat de presupusa legătură cu Francois Hollande, Julie Gayet nu a mai ieşit în public şi se fac pariuri dacă îşi va face sau nu apariţia la gala Cesar pe 28 februarie.

Şi cealaltă "eroină" implicată în scandal a ales să se îndepărteze de public. Valérie Trierweiler a plecat în India. Ea l-a cunoscut pe Francois în timpul alegerilor parlamentare din 1998, când acesta trăia cu Ségolène Royal, unul dintre liderii Partidului Socialist, cu care nu s-a căsătorit niciodată, dar cu care are patru copii.

Trierweiler a trecut prin două divorţuri şi are trei copii din căsniciile anterioare.