Evenimentul Zilei > Actualitate > ITALIA: Un român recruta muncitori pentru muncă la câmp și îi transforma în SCLAVI. Cazul este incredibil!
ITALIA: Un român recruta muncitori  pentru muncă la câmp și îi transforma în SCLAVI. Cazul este incredibil!

ITALIA: Un român recruta muncitori pentru muncă la câmp și îi transforma în SCLAVI. Cazul este incredibil!

Toţi românii care aleg să plece la muncă în străinătate se gândesc cum să strângă un ban, cum să ajute familiile rămase acasă, uitând că pot fi păcăliţi, furaţi, exploataţi de cele mai multe ori. În localitatea San Marco in Lamis, din provincia Foggia, au descoperit sediul unei activități ilegale care poate fi descrisă doar cu un singur un cuvânt: SCLAVIE.

Poveste este şocantă, se întâmplă în zilele noastre într-o ţară europeană unde, din păcate, este umbrită de astfel de cazuri de SCLAVIE, în anul 2017!. Toată acestă activitatea era condusă de Florin Anușca, cetățean român de 37 de ani, care recruta mână de lucru pentru munca la câmp, în special la cules de roșii, oferindu-le cazare în condiții inumane, fără apă potabilă, curent electric, servicii igenicii și multe alte condiții minime necesare unui trai decent, așa cum au constatat carabinierii la fața locului.

Chiar și mâncarea, scrie ziarul online Repubblica, erau obligați să o cumpere de la același Florin Anușca, acesta foarte probabil cumpărând mâncare la un preț scăzut din supermarket și o vindea muncitorilor la un preț mai mare. Iar cei care îndrăzneau să se plângă de aceste condiții, erau agresați de acesta, care profita de nevoia lor de bani pentru a-i exploata la muncă.

Umilinţele au fost nenumărate, până și transportul de la locul unde aceștia dormeau și până la locul de muncă, trebuiau să și-l asigure ei însăși, muncitorii, aceștia fiind constrânși chiar să cumpere din banii lor un furgon în acest scop, au declarat victimele.

„Caporalul”, așa cum este denumită de presa italiană această funcție pe care o avea Anușca, era în direct contact cu adevărații angajatori dar victimele exploatate de acesta puteau discuta doar cu el în privința condițiilor și a plății. Florin Anușca se află acum în arest, la penitenciarul din Foggia, în așteptarea procesului, titrează rotalianul.com.