Evenimentul Zilei > International > Italia, la un pas de colaps politic?! Răzvrătire de ultim moment împotriva Guvernului
Italia, la un pas de colaps politic?! Răzvrătire de ultim moment împotriva Guvernului

Italia, la un pas de colaps politic?! Răzvrătire de ultim moment împotriva Guvernului

Controversatul ministru de Interne al Italiei Matteo Salvini spune că înțelegerea cu populiștii nu mai funcționează.

Italia ar putea avea parte de o furtună în politică. Un controversat politician naționalist s-a întors împotriva guvernului din care face parte și cere alegeri anticipate, la nici un an de la formarea cabinetului, scrie Digi24.

Singura șansă pentru deblocarea situației, spune naționalistul, sunt noi alegeri.

Matteo Salvini, ministrul Italian de Interne: „Dacă văd că cineva vrea să mă oprească, atunci decizia trebuie să se întoarcă la poporul italian”.

Mirat de această cerere, premierul Italiei i-a cerut ministrului naționalist să explice italienilor de ce își dărâmă propriul guvern.

Giuseppe Conte, premierul Italiei: „Să explice națiunii și să se justifice în fața votanților care au crezut în promisiunile de schimbare motivele pentru care a decis să întrerupă abrupt și înainte de vreme acțiunile guvernului”.

Parlamentul s-ar putea reuni săptămâna viitoare pentru a discuta și vota o moțiune de cenzură împotriva actualului cabinet. Dar se poate ca președintele să nu dizolve Parlamentul, deoarece în septembrie și octombrie trebuie discutat și aprobat bugetul pe 2020.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.