Autoritățile din Peninsulă au anunțat, duminică, închiderea discotecilor în aer liber şi instalarea obligativității purtării măştilor de protecție în locurile publice, seara, în încercarea de a combate răspândirea noului coronavirus.

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății, a parafat decretul, iar acesta întră în vigoare luni, 17 august.

Așadar, pe teritoriul Italiei, purtarea măștii de protecție devine obligatorie între orele 18.00-06.00 în spațiile publice deschise, iar activitatea discotecilor în aer liber şi a cluburilor de noapte va fi suspendată, potrivit acestui ordin.

Starea actuală de urgență ar fi trebuit să expire la 31 iulie, dar Guvernul de la Roma a cerut extinderea până la jumătatea lunii octombrie. „Virusul continuă să evolueze și nu și-a parcurs cursul. Ar fi inadecvat să suspendăm brusc o astfel de măsură eficientă”, a declarat premierul Conte. Prim-ministrul Italiei a precizat că extinderea este „inevitabilă”, adăugând că „în acest fel țara va fi mai sigură”.

„Deși curba de contagiune și impactul Covid-19 asupra serviciului național de sănătate s-a redus semnificativ, iar acest lucru ne încurajează, cifrele ne spun că virusul continuă să circule în țara noastră”, a mai spus Conte.

Carantină pentru românii care ajung în Italia

Altfel, Italia a anunţat extinderea unei reguli de carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în România a crescut abrupt.

Măsura fusese adoptată de autoritățile din capitala Italiei săptămâna trecută și ar fi urmat să înceteze pe 31 iulie 2020.

„Tocmai am semnat un ordin care dispune carantina pentru cei care au petrecut ultimele 14 zile în România și Bulgaria. Această măsură este deja în vigoare pentru țările din afara UE și din afara spațiului Schengen. Virusul nu a fost învins și continuă să circule. Încă este nevoie de multă prudență”, a menționat Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății, potrivit B1 TV.