Arbitru la Euro 2024. Istvan Kovacs va conduce un meci decisiv pentru calificare

Arbitru la Euro 2024. Istvan Kovacs va conduce un meci decisiv pentru calificare Istvan Kovacs va arbita un meci important Sursa foto: X

Istvan Kovacs, arbitrul din Carei, va conduce un meci foarte important, pentru calificările în optimile Euro 2024. UEFA l-a delegat pe român să arbitreze o partidă decisivă în faza a treia a grupelor.

 

Centralul român a fost apreciat pentru prestația pe care a avut-o în partida dintre Slovenia și Serbia, încheiată la egalitate, 1-1. Drept urmare, organizatorii Campionatului European i-au dat credit în continuare.

Istvan Kovacs primește credit de la UEFA

Meciul de fotbal dintre Turcia și Cehia, din grupa F va fi condusă, la centru, de arbitrul din Carei. UEFA a confirmat că Istvan Kovacs, în vârstă de 39 de ani, a fost delegat la această partidă deosebit de importantă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele două formații, Cehia și Turcia se vor întâlni pe Volksparkstadion, din Hamburg, un stadion cu o capacitate de 49.000 de locuri. Conform programului oficial, jocul va avea loc miercuri, 26 iunie, cu începere de la ora 22.00. La aceeași oră, în aceeași zi, Georgia va juca împotriva Portugaliei, tot în grupa F.

Istvan Kovacs va fi ajutat, la magine, de arbitrii de linie Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Cel de-al patrulea oficial delegat este norvegianul Espen Eskas.

În camera VAR, imaginile vor fi urmărite de doi polonezi, Tomasz Kwiatkowski, Bartosz Frankowski, și un olandez Pol van Boekel. Observator din partea UEFA va fi slovenul Darko Ceferin, iar delegatul partidei va fi Mark Evans, din Țara Galilor.

Euro 2024

Euro 2024 Sursa foto: X

Meciul dintre Turcia și Cehia, decisiv pentru calificare

Cele două echipe, arbitrate de Istvan Kovacs joacă pentru calificare, în partida de miercuri, pe terenul din Hamburg. Turcii au trei puncte și se află pe locul secund, în grupă. De partea cealaltă, Cehia ocupă locul trei cu un singur punct, la egalitate cu Georgia, care are un golaveraj mai slab.

Cehia are nevoie de o victorie, în ultimul meci, cu Turcia pentru a merge mai departe, de pe locul secund. Portugalia este liderul grupei, deja calificată. Drept urmare, meciul arbitrat de Istvan Kovacs se anunță a fi extrem de disputat.

Cât a câștigat Istvan Kovacs după primul meci

Arbitrul român a avut o prestație bună la meciul de fotbal dintre Serbia și Slovenia. UEFA a apreciat arbitrajul lui Istvan Kovacs și i-a dat credit într-o partidă și mai importantă. Pentru partida arbitrată, Slovenia – Serbia 1-1, arbitrul în vârstă de 39 de ani a primit un cec în valoare de 5.000 de euro.

Ca și Istvan Kovacs, asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene au încasat câte 2500 de euro, la fel ca al 4-lea oficial. Arbitrul VAR primește 3.000 de euro de la UEFA. În fazele eliminatorii, baremurile de arbitraj vor fi majorate.