Evenimentul Zilei > Actualitate > ISRAELUL cere civililor din suburbiile oraşului GAZA să evacueze imediat locuinţele
ISRAELUL cere civililor din suburbiile oraşului GAZA să evacueze imediat locuinţele

ISRAELUL cere civililor din suburbiile oraşului GAZA să evacueze imediat locuinţele

Armata israeliană a cerut, luni seara, populaţiei civile din suburbiile oraşului Gaza să evacueze „imediat” locuinţele şi să se deplaseze în centrul oraşului palestinian, potrivit unui comunicat oficial preluat de AFP.

„Cu puţin timp în urmă populaţia civilă din Shajaya, Zeitun şi estul Jabaliei a fost îndemnată prin apeluri telefonice şi SMS-uri să evacueze imediat zona şi să se îndrepte spre centrul oraşului Gaza”, se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Textul face referire la sectoare situate la periferia de est, sud şi nord a Gazei.

Eforturile internaţionale pentru încheierea unui armistiţiu între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza trebuie să conducă la dezarmarea grupării palestiniene, a afirmat, azi, secretarul de stat al SUA, John Kerry.

Tocmai revenit dintr-o misiune în Orientul Mijlociu care a eşuat, în încercarea de a impune o încetare a focului părţilor beligerante, John Kerry a declarat ziariştilor la Washington că „orice proces pentru soluţionarea crizei din Gaza, într-o manieră durabilă şi semnificativă, trebuie să ducă la dezarmarea Hamas şi a tuturor grupărilor teroriste”.

Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări că va continua să depună eforturi „pentru încheierea unui armistiţiu umanitar fără condiţii”.

Un astfel de armistiţiu „ar putea marca sărbătoarea Aid care începe acum, ar pune capăt luptelor, ar permite transportul în Gaza de alimente şi medicamente şi ar oferi Israelului mijloacele de a răspunde la ameninţarea pe care o reprezintă atacurile din tunele, o ameninţare pe care o înţelegem complet şi care este reală”, a explicat ministrul american.

Moartea unor copii palestinieni în Gaza şi a unor civili în Israel a spulberat speranţele unui armistiţiu luni, în prima zi a sărbătorii musulmane Fitr şi după trei săptămâni de conflict între Israel şi Hamas.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: