Evenimentul Zilei > International > ISRAELUL accelerează planurile pentru CONSTRUIREA a 1.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est
ISRAELUL accelerează planurile pentru CONSTRUIREA a 1.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est

ISRAELUL accelerează planurile pentru CONSTRUIREA a 1.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est

Guvernul israelian a decis să accelereze planurile pentru construirea a 1.000 de locuinţe suplimentare în Ierusalimul de Est, a anunţat, azi, un responsabil guvernamental israelian.

„Guvernul a decis să accelereze planurile pentru construirea a peste 1.000 de locuinţe la Ierusalim, aproape 400 în cartierul Har Homa şi 600 la Ramat Shlomo”, a declarat responsabilul israelian sub rezerva anonimatului, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Har Homa şi Ramat Shlomo sunt două colonii evreieşti în Ierusalimul de Est.

Un astfel de anunţ poate însemna fie că autorităţile se pregătesc să lanseze licitaţii pentru punerea în practică a unor proiecte existente, fie că avansează cu procedura, a afirmat la rândul său Lior Amihai, purtător de cuvânt al organizaţiei anticolonizare „Pacea acum”.

Decizia Israelului de a accelera planurile pentru construirea de locuinţe în Ierusalimul de Est şi continuarea colonizării evreieşti vor provoca o „explozie”, a avertizat luni un lider al Fatah, partidul preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas.

„Astfel de măsuri unilaterale vor conduce la o adevărată explozie”, a afirmat Jibril Rajoub la Ramallah, în Cisiordania, în timp ce partea palestiniană din Ierusalim anexată şi ocupată este teatrul unor noi tensiuni.

Ierusalimul este de cinci zile marcat de confruntări ample, în special în partea veche a oraşului unde se află Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului, şi unde vizitele tot mai numeroase ale evreilor sunt percepute ca provocări.

Esplanada Moscheilor, ce domină partea veche a Ierusalimului, este teatrul unor confruntări de mult timp.

De câteva luni, confruntările au devenit mai violente, sub efectul tensiunilor dintre israelieni şi palestinieni şi al confruntărilor din Fâşia Gaza.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: