Evenimentul Zilei > Actualitate > Islamul îi oferă pâmânt la Mecca lui Salah
Islamul îi oferă pâmânt la Mecca lui Salah

Islamul îi oferă pâmânt la Mecca lui Salah

Salah a lăsat și lumea arabă cu gura căscată datorită evoluțiilor sale, iar musulmanii i-au pregătit un cadou prețios atacantului.

Mecca, celebrul oraș din Arabia Saudită, cunoscut pentru pelerinajul anual al credincioșilor musulamani, va deveni o a doua casă pentru Mohamed Salah. Chiar înaintea meciului cu AS Roma, Islamul va primi un lot de pământ la Mecca.

„Sunt mai multe variante pentru a-i oferi pământul. Mohamed Salah și statul Arabia Saudită vor determina cum se va întâmpla acest lucru. Există și opțiunea să fie construită o moschee pe acel loc, în numele lui”, a anunţat Fahd Al-Rowky, oficial al orașului.

Jucătorul lui Liverpool a participat de nenumărate ori la pelerinajele de la Mecca, acolo unde în fiecare an se adună sute de mii de musulmani pentru a se ruga în Marea Moschee. Un alt nume mare din fotbalul mondial văzut în locul sfânt al Islamului este cel al lui Paul Pogba, mijlocașul francez al lui Manchester Uited.

 

Egiptul i se închină

Mohamed Salah nu face minuni doar pe terenul de joc, ci și în afara acestuia. În luna martie, internaționalul egiptean a donat suma de 12 milioane lire egiptene (aproape 500.000 lire sterline) spitalului de copii 57357 din Cairo.

Datorită gestului generos al jucătorului, instituția a putut achiziționa echipament medical pentru copiii care suferă de cancer. Salah a finanțat, tot în acest an, și o operație de transplant de măduvă pentru un copil. Acesta a ridicat și o școală caritabilă în regiunea Basyoun, pentru ajutorarea persoanelor sărace.

După ce a calificat Egiptul la Mondialul din Rusia, după o pauză de 28 de ani, lui Salah i-a fost oferită drept recompensă o locuință de lux din partea fostului președinte al clubului Zamalek, Mamdouh Abbas, dar jucătorul l-a rugat pe acesta să facă mai bine o donație către Nagrig, satul natal al lui Salah.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.