Evenimentul Zilei > International > ISIS schimbă strategia: Atacuri de sub PĂMÂNT împotriva FRUNZELOR de NUFĂR americane!
ISIS schimbă strategia: Atacuri de sub PĂMÂNT împotriva FRUNZELOR de NUFĂR americane!

ISIS schimbă strategia: Atacuri de sub PĂMÂNT împotriva FRUNZELOR de NUFĂR americane!

ISIS a decis să folosească tunelurile ca arme strategice pe cele cinci fronturi pe care luptă: Irak, Siria, Liban, Sinai și Fâșia Gaza.

Noua strategie a teroriștilor a fost adoptată după ce aceștia au constatat eficiența rețelelor de tuneluri folosite de Hamas pentru atacuri asupra Israelului și contrabandă, informează Debka.

Experții militari se așteaptă ca în curând să vadă brigăzi ISIS mici dar bine antrenate ieșind din ascunzătorile lor subterane pentru a lansa prin surprindere atacuri fulgerătoare.

O sursă dintr-un serviciu occidental de informații a declarat pentru Debka:

„Acesta este sfârșitul lungilor coloane cu jihadiști înarmați care apar la orizont și atacă obiective majore, așa cum am văzut la jumătatea lui mai, când 400 de camionete de fabricație americană, pline cu sute de teroriști dotați cu o varietate de arme, au capturat orașul irakian Ramadi.”

O altă coloană de acest fel a cucerit orașul antic Palmira din Siria.

Potrivit experților militari, noua strategie a ISIS este menită să combată strategia „frunzei de nufăr” a Statelor Unite, care constă în crearea unor baze mici, care se pot muta dintr-un loc în altul, și în care consilierii americani să instruiască și să înarmeze triburile care luptă împotriva ISIS, dând astfel mai multă flexibilitate taberei anti-jihadiste.

Piloții coaliției aeriene conduse de Statele Unite au început să se plângă de faptul că le este tot mai greu să lovească țintele ISIS, care au devenit tot mai mici și mai răsfirate.

În Siria, forțele ISIS au adoptat deja tactici de gherilă pentru a contracara acțiunile Hezbollah în munții Qalamoun, la frontiera cu Libanul. Astfel, nu-și fac simțită prezența și lasă Hezbollah să ocupe un teritoriu, după care înconjură noile poziții și le nimicesc.

Frontul Al-Nusra (afiliat la Al-Qaida) s-a aliat cu ISIS în acest sector și împreună au ucis peste 100 de luptători Hezbollah în ultimele zece zile.