Evenimentul Zilei > International > ISIS intră în Europa cu paşapoarte siriene
ISIS intră în Europa cu paşapoarte siriene

ISIS intră în Europa cu paşapoarte siriene

Jihadiştii ISIS, dar şi migranţii economici îşi pot procura cu înspăimântător de mare uşurinţă documente de identitate siriene care le-ar permite să se infiltreze printre adevăraţii refugiaţi de război.

Un reporter dailymail.co.uk a putut să-şi cumpere paşaport sirian, carte de identitate şi chiar permis auto dintr-un oraş turcesc de frontieră. Documentele originale fuseseră furate necompletate din Siria iar falsificatorul a adăugat fotografia reporterului căruia i-a atribuit identitatea unui sirian din Alep, ucis anul trecut. Actele costă în jur de 2000 de dolari americani şi îl ajută pe posesorul lor să obţină azil în Europa.

Falsificatorul ar fi povestit că este contactat adesea de luptători ISIS care vor să pătrundă, cu riscuri minime de a fi depistaţi, pe teritoriul Europei. “Cu ajutorul noii identităţi pot trăi bine mersi în orice ţară europeană, fără ca trecutul lor sângeros să fie cunoscut de către cineva. Sunt mulţi luptători ISIS printre oamenii care caută adăpost în Europa. Vor sta cuminţi o vreme şi vor aştepta momentul potrivit să fie reactivaţi”, a spus traficantul de acte false.

Aceste dezvăluiri frapante vin la scurt timp după avertismentul lansat de Liban, potrivit căruia cel puţin doi din o sută de migranţi sirieni sunt luptători ISIS, "însetaţi de sânge", care au găsit astfel portiţa ideală de intrare în Europa.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: