Evenimentul Zilei > International > ISIS îl ATACĂ pe Papă: „Războiul nostru este RELIGIOS, poruncit de Allah, și vă urâm!”
ISIS îl ATACĂ pe Papă: „Războiul nostru este RELIGIOS, poruncit de Allah, și vă urâm!”

ISIS îl ATACĂ pe Papă: „Războiul nostru este RELIGIOS, poruncit de Allah, și vă urâm!”

ISIS a reacționat public, respingând declarațiile Papei Francisc că actualul război declanșat de teroriști nu ar fi de natură religioasă și că orice religie înseamnă pace. Jihadiștii îi spun Suveranlui Pontif că singura lor motivație este una religioasă, așa cum menționează Allah în Coran.

În ultima ediție a revistei de propagandă a ISIS, Dabiq, jihadiștii îl ridiculizează pe Papă pentru naivitatea și încăpățânarea cu care se cramponează de ideea că musulmanii doresc pacea și că actele de terorism ale Statului Islamic au o motivație economică, informează Breitbart.

În articolul din Dabiq, intitulat „Prin Sabie”, se scrie:

„Este un război ordonat de Allah între națiunea musulmană și națiunile de necredincioși.”

ISIS îl atacă direct pe Papa Francisc, pentru că a afirmat că „Islamul autentic și citirea corectă a Coranului sunt opuse oricărei forme de violență”:

„Francisc continuă să se ascundă în spatele vălului înșelător al ‘bunei intenții’, camuflându-și în acest mod intențiile de a pacifica națiunea musulmană.”

În tentativa sa de a înfățișa Islamul drept o religie a păcii, Papa „contrazice însăși realitatea”, insistă autorul articolului, înainte de a face un nou apel către toți musulmanii să înalțe sabia jihadului, „cea mai mare obligație” a unui adevărat musulman.


În ciuda evidentei motivații religioase a atacurilor sale, continuă articolul ISIS, „mulți oameni din țările Cruciate își manifestă șocul și chiard dezgustul că conducerea Statului Islamic ‘folosește religia pentru a justifica violența’.”

„Într-adevăr, a porni jihadul – a răspândi legea lui Allah cu sabia – este o obligație înscrisă în Coran, cuvântul Dumnezeului nostru. Sângele necredincioșilor trebuie să curgă negreșit. Porunca este limpede: ucideți-i pe neredincioși, așa cum cere Allah.”

ISIS a reacționat și față de descrierea făcută de Papa Francisc atacurilor teroriste, ca „violențe fără sens”, insistând că totul are sens și că ura împotriva creștinilor este implacabilă:

„Fapt este că și dacă încetați să ne bombardați, să ne torturați, să ne demonizați, să ne furați pământurile, tot vom continua să vă urâm, deoarece motivul primordial al urii noastre nu va înceta până când nu vă veți converti la Islam. Chiar și dacă plătiți jizyah (taxa pentru necredincioși – n.r.) și trăiți cu umilință sub autoritatea ISlamului, tot vom continua să vă urâm.”

Într-o recentă declarație de presă, Papa Francisc declarase despre războiul terorist:

„Este un război adevărat, nu un război religios. Este un război al intereselor, un război pentru bani. Un război pentru resurse naturale și pentru dominarea popoarelor.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: