Evenimentul Zilei > International > Irakul cumpără tancuri de UN MILIARD de euro de la ruși
Irakul cumpără tancuri de UN MILIARD de euro de la ruși

Irakul cumpără tancuri de UN MILIARD de euro de la ruși

Irakul urmează să achiziționeze de la Rusia tancuri de luptă T-90. „Contractul este pentru o sumă considerabilă şi pentru un lot mare. Nu pot spune suma stabilită. Numărul de tancuri este mare,” a declarat consilierul lui Putin, Vladimir Kojin.

Contractul ar putea consta în furnizarea a câteva sute de tancuri T-90, în valoare de peste un miliard de dolari, lucru care îi va permite Irakului să-şi reducă dependenţa faţă de furnizorii americani, afirmă analistul militar, Ruslan Puhov.

Irakul a fost un mare cumpărător de arme ruseşti şi din timpul Uniunii Sovietice, când la conducerea sa se afla Saddam Hussein. După înlăturarea lui Saddam de la putere în 2003, Irakul a început să achiziţioneze tancuri americane Abrams.

 T-90 este cel mai modern tanc aflat în dotarea armatei rusești. Are o mobilitate și o putere mare de foc, deși  este de dimensiuni reduse. Tancul este dotat cu un sistem de vedere pe timp de noapte bazat pe imagini termice. Măsurile de protecție includ blindajul reactiv Kontakt-5 ERA, sistem de avertizare la iluminarea laser, camuflaj Nakidka și un sistem EMT-7 de generare a pulsurilor electromagnetice pentru distrugerea minelor .

T-90 și-a dovedit eficiența în luptele din Siria, potrivit cotidianului rus Izvestia.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News