IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre Sevil Shhaideh- “Îi iubesc pe musulmani, îmi sunt apropiați”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre Sevil Shhaideh- “Îi iubesc pe musulmani, îmi sunt apropiați”

Inaltul prelat constănțean, IPS Teodosie, s-a arătat surprins în mod plăcut de propunerea de numirea a lui Sevil Shhaideh în funcția de premier al României. Arhiepiscopul Tomisului speră ca la învestire Sevil Shhaideh să jure și pe Coran și pe Biblie.

La aflarea veștii că a o constănțeancă, de confesiune musulmană , fost propusă prim ministru IPS Teodosie a părut mulțumit. “Ca o primă impresie, eu în comunitatea musulmană am cele mai bune relații. Cei mai mulți oameni din această comunitate sunt oameni de încredere și harnici. Și am avut acțiuni comune cu astfel de oameni.  Îi iubesc, îi simt aproape, și sper ca persoana propusă să fie o persoană de bună calitate”, a declarat, pentru EVZ ,IPS Teodosie.

Inaltul ierarh își dorește chiar să o cunoască pe Sevil Shhaideh pentru că “orice inspirație cred că este însoțită de voia lui Dumnezeu”. Relațiile lui cu comunitatea cu comunitatea musulmană din Dobrogea sunt strânse. “Cred că ( Sevil Shhaideh) este ca frații Gihan și Gelil care îmi sunt atât de apropiați, ca domnul Muftiu care îmi este apropiat, ca atâția oameni din această etnie care s-au identificat cu idealurile poporului nostru și care întotdeauna arată prietenie dragoste și loialitate”, a spus IPS Teodosie.

Întrebat cum ar trebui să jure la învestire, având în vedere că la preluarea Ministerului Dezvoltării a jurat cu mâna pe Coran, IPS Teodosie a răspuns- “Cred că poate să jure și pe Biblie, că și musulmanii cred în Hristors.  Sigur, poate să jure și pe Coran și pe Biblie, pe amândouă”.

Ne puteți urmări și pe Google News