Evenimentul Zilei > Politica > IPOTEZĂ ȘOCANTĂ! Fost senator URMĂRIT GENERAL are relații apropiate cu PREMIERUL UNGARIEI
IPOTEZĂ ȘOCANTĂ! Fost senator URMĂRIT GENERAL are relații apropiate cu PREMIERUL UNGARIEI

IPOTEZĂ ȘOCANTĂ! Fost senator URMĂRIT GENERAL are relații apropiate cu PREMIERUL UNGARIEI

Fostul senator UDMR, Olosz Gergely, dat în urmărire generală de Poliția Română ar avea relații apropiate cu mai mulți lideri ai partidului maghiar de guvernământ FIDESZ. Gergely a fost condamnat, definitiv, la trei ani de închisoare cu executare și a dispărut de la domiciliu.

Olosz Gergely, fost senator UDMR în România, dat în urmărire generală de Poliția Română, este un apropiat al premierului Ungariei, Viktor Orban, dar și al vicepremierului Zsolt Semjen, de care îl leagă o prietenie veche. Surse politice au declarat pentru G4Media.ro. că liderul UDMR are relații apropiate cu mai mulți lideri ai partidului maghiar de guvernământ FIDESZ.

Pe de altă parte, fratele fostului senator UDMR, Olosz Szabolcs, a fost consilier personal al Elenei Udrea în mandatul acesteia de ministru al Dezvoltării și Turismului.

Olosz Gergely, fost senator UDMR și fost președinte al Autorității naționale de reglementare în domeniul energiei,  a fost condamnat definitiv, joi, la 3 ani de închisoare, cu executare, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru fapte de corupție. Decizia a fost luată de un complet de 3 judecători format din magistrații Ionuț Matei, Ioana Bogdan și Ioana Ilie, supranumit „completul negru”.

După pronunțarea sentinței, Olosz Gergely nu a mai fost de găsit iar Poliția Română l-a dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Nicoleta Tolvaj-Marin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Covasna a declarat, vineri, corespondentului agenţiei de presă ungare MTI că localizarea şi conducerea condamnatului la penitenciar se află în plină desfăşurare.