Evenimentul Zilei > Justitie > Ipoteză-şoc. Cele două persoanje cheie din spatele “răzgândirii” lui Tudorel Toader şi târgul murdar cu SISTEMUL
Ipoteză-şoc. Cele două persoanje cheie din spatele “răzgândirii” lui Tudorel Toader şi târgul murdar cu SISTEMUL

Ipoteză-şoc. Cele două persoanje cheie din spatele “răzgândirii” lui Tudorel Toader şi târgul murdar cu SISTEMUL

Fostul deputat PD-L Gelu Vişan, în prezent membru PMP, a dezvoltat pe pagina sa de Facebook o teorie interesantă cu privire la concluziile evaluării prezentate, miercuri, de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, în ce-i priveşte pe cei doi procurori şefi Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr.

Gelu Vişan: “Târgul, sau cine l-a "răzgândit" pe Tudorel Toader.
Foartă puțină lume ştie că Tudorel Toader a fost numit cu sprijinul şi susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu. Acum ştiți şi dumneavoastră. Când era prim-ministru, lui Tăriceanu i se mai spunea şi "Moliceanu sau "Răzgândeanu". L-am văzut aseară cum îi lua apărarea lui Tudorel Toader.
Scriam în postarea de ieri că Tudorel Toader a fost "răzgândit", uitându-mă la decizia aberantă de execuție a Elenei Udrea. Bineînțeles că Sistemul l-a răzgândit, bineînțeles că ambasadorul SUA i-a dat un ordin; care putea fi executat sau nu, pentru că încă nu eram colonie până ieri. De azi suntem. Dar asta nu era îndeajuns să-l răzgândească pe Tudorel Toader, care ne-a arătat, prin analiza devastatoare citită o oră că el se pregătise să-i ceară revocarea lui Lazăr şi Koveşi; şi atunci cine l-a răzgândit?
Cei care l-au "răzgândit" au fost Liviu Dragnea şi Călin Anton Popescu Tăriceanu care au făcut un Târg cu Sistemul: Scăpăm noi de puşcărie, v-o lăsăm pe Koveşi. Iar Sistemul i-a şmecherit, de acord: "Ne-o dați pe Udrea, "mama" Corupției, ne lăsați să ne jucăm şi să facem ce vrem, iar voi doi scăpați". Şi lui Dragnea şi lui Tăricenu "li se rupe" de Statul de Drept, de Constituție şi de apărarea legii; ştiu ce dosare de corupție au la DNA şi nu-i interesează decât să-şi salveze pielea lor, indiferent de câți alții vor fi executați pe nedrept. Ei să scape.
Iar Târgul a fost făcut: Noi doi contra Koveşi şi Lazăr. Doi la doi, ca la orice schimb de infractori. Cât de prost poți să fii ca să crezi că Sistemul se va ține de cuvânt, asta e altă discuție, dar ei au crezut din cauza fricii de puşcărie care le-a paralizat orice decizie politică. Ceea ce nu ştiu ei este că Sistemul, care-i cuprinde şi pe Iohannis, şi pe Helvigh dar şi pe mulți alții, i-a executat demult. Ei cred că sunt vii, dar celulele lor au fost pregătite şi cu paturile făcute.
Luna Septembrie îi va găsi pe amândoi în altă parte decât în fruntea Coaliției de guvernare; pentru că Sistemul vrea mai mult: Vrea să guverneze România din Septembrie, iar pe cei de care se foloseşte îi va arunca la coşul de gunoi”