Evenimentul Zilei > Actualitate > Iordănescu nu se închină la „icoana” Budescu
Iordănescu nu se închină la „icoana” Budescu

Iordănescu nu se închină la „icoana” Budescu

Cel mai în formă fotbalist român a marcat „o dublă” în ultima etapă a Ligii I, dar pentru el, veștile ce vin dinspre banca tehnică a naționalei sunt proaste

Constantin Budescu (26 de ani) a devenit, în ultimele zile, unul dintre subiectele fierbinți din fotbalul românesc.

Atacantul Astrei Giurgiu este cel mai în formă om din Liga I, dar în ciuda acestui fapt are șanse mari să nu prindă lotul echipei naționale pentru meciul cu Ungaria.

Cu cine atacăm Ungaria?

România va evolua pe 4 septembrie, la Budapesta, contra reprezentativei maghiare, în preliminariile Campionatului European din 2016, iar selecționerul Anghel Iordănescu are mari bătăi de cap la capitolul ofensiv. Ciprian Marica nu se mai remarcă decât prin postările de pe Facebook, Bogdan Stancu joacă regulamentar la Genclerbirligi, dar nu impresionează la națională, iar Raul Rusescu a ratat pregătirea de vară.


FOTO: Anghel IordănescuIronii către selecționer

În aceste condiții, om de bază rămâne doar Claudiu Keșeru, atacantul care a debutat cu „o dublă” la Ludogoreț, în Bulgaria.

Toată lumea așteaptă să vadă dacă Budescu va fi convocat în premieră la națională.


Budescu a jucat un meci pentru România, în 2013, cu Polonia (1-4), dar amicalul nu a fost trecut în palmares


Cel mai în formă fotbalist român nu este pe placul selecționerului, din cauza parametrilor fizici modești, chiar dacă în Liga I a punctat de șase ori în opt etape, iar în Liga Europa a înscris de trei ori în cinci jocuri. Duminică, după ce a reușit „o dublă” pentru Astra, în victoria cu CSMS Iași, scor 4-1, Budescu a trimis „o săgeată” către Anghel Iordănescu. „Am fost chiar supărat că m-a scos antrenorul din teren și nu am apucat să-mi fac parametrii. Am văzut că se uită mai mult la parametri, decât la ce fac în teren. Nu trebuie să demonstrez nimănui că am loc la națională”, a spus vedeta Astrei.

Și dinspre națională a ve nit o replică. „Mă bucur că a fost atent la parametri în meciul cu CSMS Iași. Orice român de la Astra este în vederea echipei naționale”, a comentat Ionuț Badea, „secundul” lui Iordănescu, care a dat impresia că lasă o portiță deschisă pentru convocarea lui Budescu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: