Evenimentul Zilei > Sport > Ionuţ Radu ar putea să prindă, în sfârşit, primele minute pentru Inter
Ionuţ Radu ar putea să prindă, în sfârşit, primele minute pentru Inter

Ionuţ Radu ar putea să prindă, în sfârşit, primele minute pentru Inter

Şansă pentru Ionuţ Radu! Primul goalkeeper din lotul nerrazzurilor, Samir Handanovic, s-a infectat cu coronavirus şi va lipsi pentru o perioadă de cel puţin două săptămâni de zile.

Ionuţ Radu s-a întors în curtea grupării de pe stadionul „Giuseppe Meazza” încă din pauza competiţională din vara trecută, dar nu a reuşit de atunci să prindă niciun minut pe teren. Tânărul portar român în vârstă de 23 de ani a fost inclus, de mai multe ori, de antrenorul principal al lui Inter, Antonio Conte, în lotul actualului lider din Serie A, însă nu a primit până acum şansa de a evolua nici măcar în partidele din Cupa Italiei.

Titularul de drept din poarta milanezilor, bosniacul Samir Handanovic, a fost depistat, marţi dimineaţă, pozitiv la testul pentru  coronavirus, iar Ionuţ Radu pare să aibă cele mai mari şanse să apară în echipa de start a nerrazzurilor pentru confruntarea de pe teren propriu, cu Sassuolo.

„Internazionale Milano confirmă faptul că testul efectuat de Samir Handanovic pentru depistarea Covid-19 a fost pozitiv. Goalkeeper-ul nerazzurrilor se află deja în carantină, la el acasă” a fost anunţul oficial publicat de clubul de pe „Giuseppe Meazza”.

Luptă în trei pentru locul lăsat liber de Handanovic

Pentru locul lăsat liber de Handanovic, în primul unsprezece al lui Inter, Ionuţ Radu se va lupta cu veteranul italian de 35 de ani, Danielle Padelli, şi cu sârbul Filip Stankovic.

Având în vedere că după etapa din weekend, campionatul intern din Italia va lua o pauză, prilejuită de meciurile echipelor naţionale, Samir Handanovic nu va rata, cel mai probabil, decât partida de sâmbătă, cu Sassuolo. În condiţiile în care fotbalistul bosniac nu va dezvolta complicaţii medicale, acesta va fi apt pentru a reveni pe gazon în disputa din trei aprilie, din deplasarea de la Bologna.

Presa din „Cizmă” a relatat, nu în urmă cu mult timp, că Ionuţ Radu nu a reuşit încă să-i câştige încrederea lui Conte şi e foarte posibil să părăsească liderul din Serie A, la sfârşitul acestui sezon. „Radu a avut zero şanse din partea lui Conte, care e evident că nu are încredere în acesta. Cel mai probabil, în iunie, drumurile lui Ionuţ Radu şi Inter se vor despărţi” au dezvăluit jurnaliştii de la site-ul interlive.it.