Evenimentul Zilei > Actualitate > Adevăruri neștiute despre Ionela Prodan. Fiica sa a făcut dezvăluirea: „A cântat până când a scuipat sânge”
Adevăruri neștiute despre Ionela Prodan. Fiica sa a făcut dezvăluirea: „A cântat până când a scuipat sânge”

Adevăruri neștiute despre Ionela Prodan. Fiica sa a făcut dezvăluirea: „A cântat până când a scuipat sânge”

Anamaria Prodan lansează sâmbătă memoriile mamei sale, Ionela Prodan, într-un volum intitulat „Cântecul vieții mele”, în care fiica artistei a dezvăluit informații necunoscute până în prezent.

Celebra cântăreață Ionela Prodan a câștigat de-a lungul carierei peste două milioane de euro.

„Mama e un om drept, serios şi familist. A cântat până când a scuipat sânge şi a avut puterea de a strânge fiecare bănuţ pentru noi, familia ei. Ne-a oferit, de una singură, ceea ce nimeni nu şi-ar putea imagina vreodată. Pentru că visul ei a fost ca noi să ajungem mai mari decât ea. Datorită mamei am cunoscut pe rând tainele pianului, strălucirea orelor de canto şi dicţie sau pasiunea pentru limbi străine. Nu am dus lipsă de nimic. Mama a trăit şi trăieşte pentru noi!”, scrie Anamaria Prodan, conform cancan.ro.

Ionela Prodan s-a născut pe 6 octombrie 1947, în județul Dolj, într-o familie înstărită ce a fost persecutată de comuniști pentru averea pe care o deținea. După anii 1950, averea familiei a fost confiscată, iar mama artistei a făcut închisoare timp de un an și jumătate la închisoarea din Caracal pentru neplata impozitelor.

„Ghinionul Mariei (n.r.: mama artistei de muzică populară) a fost că s-a născut într-o familie bogată şi că a fost căsătorită cu fiul (n.r.: Ion Prodan) unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Dăbuleni. Au demarat o afacere care s-a dovedit profitabilă. După anul 1950, li s-au confiscat bunurile şi au devenit nişte slugi la stat. Impozitele neplătite au dus-o pe Maria, în 1952, la închisoarea din Caracal, pentru un an şi jumătate”, a povestit Anamaria Prodan.