Ionel Ganea: "Tradiţia ne obligă să batem în Bosnia"

Ionel Ganea: "Tradiţia ne obligă să batem în Bosnia"

Fostul internaţional Ionel Ganea crede că trecutul pe care îl au românii în fotbal trebuie să-i motiveze pe tricolori să câştige la Zenica.

Fostul internaţional Ionel Ganea a vorbit pentru EVZ despre meciul capital pe care naţionala României îl joacă la Zenica, mâine-seară (ora 20.15, în direct la Pro TV), cu reprezentativa similară a Bosniei, în preliminariile Europeanului din 2012. "Ganezul" are amintiri frumoase din duelurile cu bosniacii. Fostul atacant a marcat în ambele jocuri pe care românii le-au susţinut contra adversarilor de mâine.

În preliminariile Campionatului European din 2004, tricolorii au învins Bosnia în deplasare cu scorul de 3-0, iar pe teren propriu s-au impus cu 2-0. Unul dintre criticii lui Mutu în trecut, Ganea susţine că "Briliantul" poate să fie esenţial în partida de la Zenica.

EVZ: Eşti un fel de "naş" al Bosniei. Ai marcat în ambele meciuri pe care România le-a jucat contra lor. Cum va fi sâmbătă? Ionel Ganea: Să ştiţi că acele jocuri nu au fost chiar floare la ureche. Bosnia era o naţională incomodă şi atunci. Ţin minte jocurile alea. Primul a fost la Sarajevo, în 2002. Am pregătit foarte bine partida şi i-am luat pe sus de la început. Am avut 3-0 din prima repriză, eu am dat ultimul gol. În al doilea, la Craiova, am bătut cu 2-0 şi eu am marcat din nou. Acum, lucrurile sunt puţin schimbate. Avem o cotă în scădere, dar în Bosnia, tradiţia ne obligă să batem. Să nu ne mulţumim cu un egal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Una este să fim obligaţi şi alta e să putem. De ce să nu putem? Mă uit la echipă şi văd că e una bună. Chivu e campion european cu Inter Milano. Raţ e pe val. A revenit Mutu şi asta este esenţial. El poate să facă diferenţa. Toată lumea e conştientă de importanţa jocului.

Va fi Mutu omul decisiv după toată nebunia care s-a creat în jurul lui în ultimul timp? Adi Mutu a arătat de atâtea ori că este un om foarte important într-o echipă. Este decisiv prin golurile pe care le înscrie. Este foarte bine că s-a reîntors la echipa naţională şi are poftă de joc. Sper să dea în meciul cu Bosnia măcar un gol.

GHINION

Adi Mutu şi Cristi Chivu au probleme de sănătate

Selecţionerul Răzvan Lucescu a primit veşti proaste ieri, înaintea antrenamentului pe care tricolorii l-au suţinut pe stadionul "Dinamo". Adi Mutu şi Cristi Chivu, cei mai importanţi fotbalişti ai primei reprezentative, nu au participat la şedinţa de pregătire din motive de sănătate.

Atacantul Fiorentinei a acuzat o viroză, a făcut temperatură şi a rămas să se refacă la baza de la Mogoşoaia. "Sunt bine", a dat asigurări Mutu, înainte de plecarea spre Sarajevo. Căpitanul Cristi Chivu a acuzat o stare de oboseală şi a rămas, de asemenea, la Mogoşoaia, acolo unde a efectuat un antrenament lejer.

Vor fi recuperaţi până mâine

Stafful medical l-a asigurat pe Răzvan Lucescu că atât Mutu, cât şi Chivu vor putea fi folosiţi la jocul de mâine. Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a declarat ieri că Mutu trebuie să joace cu orice preţ la Zenica.

"Doctorii echipei naţionale mi-au spus că Adi se va face bine. Trebuie să facă tot posibilul ca să ne ajute cu Bosnia, pentru că de meciul ăsta depinde în mare măsură calificarea noastră la turneul final", a spus "Kaiserul".

De asemenea, se fac eforturi pentru recuperarea totală a jucătorilor Dan Alexa şi Cristi Săpunaru, cei care în ultimele zile s-au văitat de probleme la stomac. Tricolorii au plecat ieri după-amiază spre Sarajevo, capitala Bosniei. De acolo, delegaţia României a parcurs drumul până la Zenica, oraşul unde se va disputa partida, cu un autocar. În această seară, selecţionerul Răzvan Lucescu va conduce antrenamentul oficial.